Kada smo prije mjesec i pol dana zatražili od novog načelnika općine Vir Marina Radovića da nam objasni kako će se Antonio Vučetić i Kristijan Kapović odreći zakonski zajamčene naknade plaće i doprinosa u sljedećih šest mjeseci u iznosu od 210 tisuća kuna, očekivali smo brzi odgovor

Do danas, Marino Radović nije odgovorio što nas i ne čudi obzirom da odgovor ne znaju ni Kristijan Kapović te njegov bliski suradnik Antonio Vučetić. Podsjećamo, njih dvojica su se pompozno odrekli svojih, zakonski zajamčenih, primanja najavljujući kako će taj novac biti zadržan u proračunu i preusmjeren u korist uređenja i opremanja jaslica u dječjem vrtiću “Smješko”.

Naravno, ne ide to baš tako, pa smo Marina Radovića pitali sljedeće:
1. Na koji način će taj novac biti zadržan na računu?
2. Obzirom da su se gospoda Vučetić i Kapović odrekli naknade plaće i doprinosa, tko raspolaže tim novcem? Oni ili općina Vir i može li uopće itko uvjetovati gdje će novac, ako se zakonski i smije, “preusmjeriti”, odnosno uplatiti?
3. Ako je sve po zakonu, molim da nam pojasnite kada će eventualno taj novac biti uplaćen, odjednom ili na rate?

Ne možemo se oteti dojmu da se čuveni virski dvojac pompozno odrekao novaca računajući da će dobiti posao u Zadarskoj županiji. Antonio Vučetić je tako visoka primanja koja je imao kao zamjenik načelnika općine Vir zamijenio tek naknadom na mjestu predsjednika Županijske skupštine. Kristijan Kapović je, pak, visoku načelničku plaću zamijenio čistom nulom obzirom da mu nije pošlo za rukom iskamčiti plaćenu fotelju u Županiji zadarskoj.

Zapravo se ovaj čuveni virski dvojac kao i njihova dvojica političkih partnera, nezaposleni Marko KlanacMilan Stojanov ostali kratkih rukava. Ciljajući na 17,6 % svih pozicija u Zadarskoj županiji, računali su i na pet pročelničkih mjesta, no HDZ je njihove apetite sveo na minimum, da ne kažemo na nulu.

Vratimo se sada Marinu Radoviću koji je preuzeo vruću stolicu načelnika općine Vir. Dakle, čovjek ne odgovara na novinarska pitanja, krije tražene podatke. Stavio se na neki načinu u zaštitu onih koji se županijskim cestama vozaju u općinskim golfovima, a glume brigu za najmlađe. Uhljebljivanje članova cjevovodne koalicije, sasvim izvjesno, ne ide po planu. Stoga ne čudi postupak Marina Radovića. Lako je biti menadžer na proračunu kada institucije odrade izbore. Šutnja je, kažu, zlato, pa makar i s Golfom!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime