Danas je Trg bana Jelačića u Zagrebu bio premali za sve one koji su tamo došli varati narod

Mnoštvo političkih prevaranata tražili su od ljudi da im daju svoj potpis i tako podrže kandidaturu za predsjednika Republike. U lovu na besplatne kemijske olovke, upaljače, zastavice i ostale jeftine propagandne materijale izrađene mahom u Kini, mnogi su građani dali svoje potpise. Ne znaju što čine.

Većinom predsjednički kandidati obećavaju budalaštine, lažu i mažu, uvjeravaju narod u nešto u što ni sami ne vjeruju. U muljanju prednjači Kolinda Grabar Kitarović koja je i prvi predsjednički mandat u trajanju od pet godina dobila na ispraznim pričama o Hrvatskoj kao jednoj od najbogatijih zemalja na Svijetu. Pričala je ona svašta, a svašta priča i danas.

Nažalost, taj trend prati i većina ostalih pretendenata na mjesto Predsjednika koji znaju da nemaju ovlasti ni utjecaja za donošenje političkih odluka, ali svejedno narodu obećavaju više plaće, bolji sgtandard, smanjenje poreza i kojekakve gluposti.

Kažu danas da je štand na kojem su se tražili potpisi za kandidata Mislava Kolakušića bio jako posjećen. Vjerojatno je među posjetiteljima bilo i sudaca. Čuli su da bi im Kolakušić dao mjesečnu plaću od 70 tisuća kuna.

I na ostalim štandovima bilo je živahno, neki građani su na trenutak pomislili kako je lijepo imati predsjednika ili predsjednicu koja im govori o no što žele čuti. Ipak, surova stvarnost daleko je drugačija od prazničnog raspoloženja na Trgu bana Jelačića. Predsjednički kandidati valjaju gluposti, a Hrvatima bi bilo malčice bolje kada bi se institut predsjednika Republike ukinuo. Na taj način bi u pr. deset godina uštedjeli oko pola milijarde kuna.

Dvostruka korist. Em bi bili u financijskom plusu, em bi se pred tv kamerama pojavljivao jedan politički prevarant manje.