Austrija se predstavlja kao dugogodišnja partnerica Sajma, a atraktivna predavanja i virtualne šetnje po štandovima sveučilišta samo su dio onoga što posjetitelje očekuje ove godine u posebnom online izdanju Sajma na www.iro.hr

Virtualna šetnja uz posjet Sveučilištu u Rijeci i Gradu Rijeci, zatim posjet virtualnom štandu Grada Zadra i Sveučilišta u Zadru, posjet štandu Agencije za mobilnost i programe EU te posjet štandovima više od 18 austrijskih visokih učilišta samo su dio najnovijeg izdanja online Sajma visokog obrazovanja i stipendija koji organizira Institut za razvoj obrazovanja na internetskim stranicama www.iro.hr danas u razdoblju od 10-16h. Informacije o Sajmu možete saznati i na Instagramu (iro.hr), Facebooku te LinkedIN stranici Instituta za razvoj obrazovanja. Ulaz na online Sajam je otvoren svima, uz prethodnu registraciju.

„Izuzetno nam je drago da smo ove godine omogućili dolazak na online Sajam učenicama i studentima te njihovim roditeljima iz svih krajeva Hrvatske. Na taj način svatko će moći pronaći informacije o upisu studija, dobivanju stipendija i stručne prakse u Hrvatskoj i inozemstvu. Dovoljno je samo putem mobitela, računala ili tableta pristupiti internetskoj stranici www.iro.hr te posjetiti štandove izlagačkih institucija ili ući u virtualne sobe te poslušati predavanja i diskusije o tome kako uspješno upisati studij i kako dobiti stipendiju“ – ističe izvršni direktor Instituta za razvoj obrazovanja (IRO) Ninoslav Šćukanec Schmidt koji je organizator Sajma.

Na ovogodišnjem Sajmu bit će predstavljeno više od 10.000 dostupnih stipendija za studiranje u Hrvatskoj i inozemstvu. Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH će predstaviti državne stipendije koje dodjeljuje u STEM području i za studente nižeg socio-ekonomskog statusa kako bi se povećala dostupnost visokog obrazovanja, povećala završnost studiranja te kako bi se pospješio prelazak iz visokog obrazovanja na tržište rada. Osim u Hrvatskoj, posjetitelji Sajma moći će saznati informacije o upisu studija i u Njemačkoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Sloveniji i Kanadi. SAD je među najpopularnijim destinacijama za studij u inozemstvu, pa će obrazovna savjetnica iz EducationUSA Hrvatska predstaviti mogućnosti studiranja i stipendiranja na više od 4000 američkih visokih učilišta.

Budući da IRO ima dugogodišnje iskustvo u provođenju testiranja i organiziranju priprema za polaganje standardiziranih ispita potrebnih za upis na studije u inozemstvu, IRO organizira u popratnom programu radionicu na kojoj će posjetitelje informirati kako uspješno položiti ispit TOEFL za dokazivanje znanja engleskog jezika.

Na službenom otvaranju Sajma koje počinje danas u 10h na www.iro.hr bit će prisutni predstavnici partnera Sajma: Sveučilište u Rijeci, Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija, Grad Zadar i Zadarska županija, Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH te Agencija za mobilnost i programe EU. Dodatne informacije o online Sajmu stipendija i njegovim izlagačima te bogatom programu možete pratiti na službenoj stranici Sajma na internetskoj stranici www.iro.hr.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime