S obzirom da obnašam javnu časnu političku dužnost vijećnika u GV Grada Zadra, smatram obvezom obavijestiti javnost o svojoj odluci o povlačenju iz aktivnog političkog života, započeo je obraćanje javnosti Darko Vrdoljak…

To uključuje istupanje iz stranačkog članstva i povlačenje iz Gradskog vijeća Grada Zadra. Iako mandat zakonski pripada meni apsolutno sam svjestan da sam ga dobio na listi, imenu i brandu SDP-a i stoga smatram da bi sve osim vraćanja mandata stranci bilo nekorektno.

Želim se ispričati svojim političkim „suborcima” iz Gradske organizacije SDP-a Zadar jer ih ostavljam s „vojnikom” manje na političkoj „bojišnici”. Moje drage kolegice i kolege nisu razlog ovakve odluke što ne bi mogao reći za više razine organiziranja: županijsku i državnu. Ne zamjeram nikome ništa, svatko se, pretpostavljam, ponaša i radi najbolje što zna i uvjerenja je da je u svojoj realnosti u pravu. Međutim s te dvije razine, a poglavito županijskom, ne mogu pronaći nikakvu nit poveznicu koja bi mi dala pozitivan odgovor na pitanje zašto sam tu, zašto smo zajedno u istoj organizaciji? Nemam nikakvu ambiciju niti si dajem za pravo prosuđivati tko je tu prav a tko kriv ali moj zaključak je da se gotovo u ničemu ne razumijemo niti slažemo, da ne dijelimo vrijednosti koje bi trebali zastupati, odnosno da imamo totalno različite poglede i odgovore na pitanja tko smo, što smo i kuda želimo ići. Ukratko da smo dva različita svijeta. Stoga je ovakva moja odluka, koja sazrijeva već jedan duži period, jedini logičan slijed gore navedenog.

SDP-u, a posebno „mojoj” Gradskoj organizaciji, želim puno sreće i uspjeha. 

Hrvatskoj treba jaka i stabilna politička snaga koja će se uvijek jasno i nedvosmisleno zalagati za sve one vrijednosti koje očekuje civilizirana, uključiva, tolerantna, obrazovana, progresivna, slobodnomisleća, antifašistička Hrvatska, Hrvatska u kojoj se bez ostatka poštuju sva ljudska prava i u kojoj se različitosti kao što su nacionalnost, vjera, boja kože, spol, seksualna ili bilo koja druga opredjeljenost ne shvaćaju kao faktori podjela nego kao bogatstva koja nas spajaju. Navijam za ishod da SDP pronađe tu snagu i vrati tu prepoznatljivost s kojom će se vratiti i rejting od +30% podrške građana RH.

Hvala svima na suradnji, medijima na korektnom izvještavanju i isprika svima koji su se u žaru političke utakmice mojim riječima i djelima našli uvrijeđeni.

Srdačan pozdrav,

Darko Vrdoljak    

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime