Kandidacijska lista stranaka HDZ, HČSP, HSU i HRAST, kao nositelja za nadolazeće izbore za Mjesne odbore, istakla je bivšeg stolnotenisača, gradskog vijećnika i aktualnog direktora ŠC Višnjik, Denisa Karlovića.

On je, pak, kako ekskluzivno doznaje portal ZDNews.hr, kao svoju prebivališnu adresu fiktivno prijavio ulicu “Polačišće 3″. Međutim, tu nastaju komplikacije i problemi, koji su sve češći s Karlovićem u posljednje vrijeme. Naime, prema informacijama kojima raspolažemo, Denis Karlović uopće ne živi na adresi “Polačišće 3″, već na Smiljevcu, ulica Antuna Barca 3D. Karlović je otišao toliko daleko da je promijenio i osobnu iskaznicu, a sve kako bi mogao sudjelovati na izborima za Mjesne odbore i to na kandidacijskoj listi gore navedenih stranaka, za Mjesni odbor Jazine 1. Na adresi “Polačišće 3″, koju je Karlović ilegalno iskoristio kako bi sudjelovao na izborima, živi njegov brat, Davor, kaže nam jedan od susjeda Karlovićevih s Relje. – Na adresi “Polačišće 3″ ne živi Denis Karlović nego njegov brat Davor sa obitelji, to sam siguran sto posto, vjerojatno ste se zabunili. Evo, ako hoćete, mogu vas odvesti i do ulaza ako želite. Očito ste pogriješili jer su oba dva brata bili stolnotenisači. Kažem vam, tu živi njegov brat, a ne on. On živi na Smiljevcu – govori jedan od zbunjenih susjeda obitelji Karlović kojega smo, očito uhvatili na “krivu nogu”. Tragom gore navedenih informacija, provjerili smo živi li uistinu Denis Karlović na Smiljevcu ili, prema novom, živi na adresi “Polačišće 3″. I uistinu, Denis Karlović živi na Smiljevcu, a ne na adresi “Polačišće 3″. Potvrdilo nam je to nekoliko Karlovićevih susjeda.

Varalica Karlović: Prevario je članove Izbornog povjerenstva i zadarsku policiju

– Maloprije je prošao autom ovdje, vidimo ga svako jutro i to ranije, kao i popodne oko 4 sata. Stvarno mogu potvrditi da Denis sa obitelji živi na ovoj adresi a ne na toj “Polačišće 3″ koju ste spomenuli. To je na Relji, a on živi ovdje – kaže nam bakica, jedna od prvih susjeda obitelji Karlović – na Smiljevcu. Točna adresa na kojoj živi Denis Karlović je “Antuna Barca 3D” i to je mjesto gdje Karlović živi i spava sa svojom obitelji. Međutim, Karlović, osim što je prevario članove Izbornog povjerenstva Grada Zadra, Tomislava Bagu i Danijelu Zubčić Poljak, kao i predsjednicu istog povjerenstva, Jadranku Nižić, prevario je i MUP, odnosno zadarsku policiju koja će, ukoliko bude želje i volje za tim, što hitnije provjeriti pravo prebivalište Denisa Karlovića, koji je na prevaru dobio i novu osobnu iskaznicu.

Karlović je prekršio zakon o Izborima – promijenio je prebivalište nakon što su raspisani Izbori!

Također, ukoliko Izborno povjerenstvo hoće i želi, može vidjeti kako je Karlović adresu na osobnoj iskaznici promijenio sedam dana nakon što su raspisani izbori za mjesne odbore, iako u Zakonu stoji kako na dan raspisivanja izbora kandidat mora imati pravovaljano prebivalište, što u slučaju Denisa Karlovića – nije slučaj. Naime, rok za prijavu kandidacijskih lista trajao je dva tjedna. Izbori su raspisani 10. listopada 2014., dok je Karlović podatke na osobnoj iskaznici promijenio nakon spomenutog datuma.

Hoće li HDZ-ova lista za Jazine 1 biti diskvalificirana?

Podaci kojima raspolaže redakcija portala ZDNews.hr kažu kako je zadarski SDP poslao žalbu radi gore spomenutog slučaja, međutim, ista je odbijena jer nije poslana unutar žalbenog roka koji traje 48 sati. Ukoliko policija uistinu dokaže kako Karlovićeva prava adresa nije ona za koju je dobio novu osobnu iskaznicu, a što mogu potvrditi susjedi i svjedoci na obje adrese, kandidacijska lista stanaka HDZ, HČSP, HSU i HRAST mogla bi biti diskvalificirana. Hoće li se to dogoditi i hoće li DIP i zadarska policija reagirati pravovremeno, ostaje nam za vidjeti. (zdnews.hr) (NASTAVLJA SE…)