U napetoj utakmici između Dinama i Hajduka Modri su ponovno pokazali svu svoju sportsku nadmoć i osigurali svoje mjesto u finalu Hrvatskog nogometnog kupa

U spektakularnoj nogometnoj utakmici koju su nam priredili nogometaši GNK Dinamo Zagreb i HNK Hajduk Split, sreća je ponovno bila na strani Modrih. Samo nekoliko dana nakon što je Dinamo pobijedio Hajduk u ligaškoj utakmici, isti scenarij ponovio se u polufinalu Hrvatskog nogometnog kupa. Nadamo se da ste uživali u ovom spektaklu prateći live prijenos putem malih ekrana ili Germania aplikacija za android koja je kompatibilna s mnogim android uređajima. Jednostavna je za preuzimanje i za instalaciju.

Ovaj zanimljivi sportski susret ispunio je očekivanja navijača, a istovremeno je ponovno stavio u prvi plan veliko rivalstvo između ova dva kluba. Na Poljudu navijači svjedočili su vatrenom okršaju između dva najveća kluba hrvatskog nogometa. Dinamo je krenuo u utakmicu s odlučnošću da ostvari pobjedu, dok je Hajduk bio spreman na izazov, nadajući se preokretu u svoju korist.

Utakmica je bila izuzetno napeta od samog početka. Dinamo je agresivno krenuo prema golu Hajduka, tražeći ranu prednost. Njihovi napadi su bili dobro organizirani i puni energije, dok je obrana Hajduka bila pod stalnim pritiskom. Upravo je taj pritisak doveo do prvog gola u korist Dinama koji je postignut već relativno rano. U 15. minuti Sandro Kulenović pokupio je „odbijanac” i uputio loptu prema mreži. Iako brojčano nadjačani, navijači Dinama eksplodirali su od oduševljenja slaveći vodstvo svog tima.

Hajduk nije odustajao. Njihovi napadi postali su sve opasniji kako je utakmica odmicala, ali obrana Dinama je ostala čvrsta i koncentrirana. Unatoč nekoliko prilika za Hajduk, Dinamo je uspio zadržati svoju prednost do kraja prvog poluvremena. U drugom poluvremenu, Dinamo je nastavio s pritiskom, ali Hajduk se nije predavao. Njihovi napadi postajali su sve odlučniji kako je vrijeme prolazilo, ali Dinamova obrana je ostala neprobojna.

Iako je Hajduk nastavio s očajničkim pokušajima da smanji zaostatak, Dinamo je čvrsto držao svoju prednost do kraja utakmice. Sudac je označio kraj susreta uz gromoglasne ovacije navijača Dinama, dok su igrači slavili zasluženu pobjedu.

Pobjeda Dinama za finale Kupa

Ova pobjeda Dinama nije samo donijela radost navijačima nego je potvrdila njihovu ozbiljnost u borbi za naslov u Hrvatskom nogometnom kupu. S druge strane, poraz je za Hajduk bio težak udarac, ali će im služiti kao motivacija da se vrate jači u budućim utakmicama. Prolaskom u finale Dinamo se priprema za nove dvije utakmice koje ga čekaju na tom putu. U finalu će ga čekati Rijeka koja je svoje mjesto osigurala pobjedom Lokomotive 1:0.

Rijeka se tako plasirala u svoje deveto finale Kupa Hrvatske. U dosadašnjih osam finala Rijeka je slavila šest puta. Zadnji put su pobijedili 2020. protiv Lokomotive. Bit će to 24. finale za Dinamo. Do sada su slavili rekordnih 16 puta. Kup Hrvatske igra se u dvije utakmice. Prva je 15. svibnja, a uzvrat 30. svibnja. S obzirom na to da rijetko koja utakmica HNL-a prođe bez nereda navijača, isto je obilježilo utakmicu Hajduk-Dinamo. Nakon utakmice izbili su neredi na tribinama, neki su se navijači probili i do terena, a policija je imala pune ruke posla. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime