Nakon što smo objavili tekst pod naslovom “Gde su vam bre sanitarna inspekcija i vatrogasci?” uslijedio je međunarodni skandal.

Šef diplmacije Srbije održao je izvanrednu tiskovnu na kojoj je istaknuo kako će njihova državljanka u posjetu Makarskoj pamtiti cijeli život.
– Manijak s plinskom bocom i brenerom pojavio se i drugi dan za redom na makarskoj rivi. Nakon što je beogradski manijak polio dve devojke kiselinom u centru Beograda, za nas je neshvatljvo da u srcu Europske unije ima manijaka s plinskim bocama, rečeno je, između ostaloga na tiskovnoj konferenciji.
Makarski manijak već godinama izbegava pravdu, tvrdi šef srpske diplomacije. -Neučinkovitost europskih i hrvatskih zakona svaki dan izlazi na videlo, tvrdi prvi čovjek srpske diplomacije. Za njih je  neshvatljivo da, iz njima, prijateljskoga grada, koje prijateljstvo datira od Karađorđa, prelijepe Makarske, danas u 2017. godini , građani Srbije budu zastraživani plinskim bocama i brenerima.
-Ne možemo da tolerišemo incident dva dana za redom,  postoje fotografije iz kojih se vidi da je čovek na brodu, nasred rive, dana 2.01.2017 godine u jedanest časova upalio brener, koji izvor energije osigurava iz plinske boce. Nas ubeđuju da se radi o otapanju ribe skuše i smrznutoga mesa, a mi znamo i imamo dokaze da se radi o zastrašivanju naših državljana gospođe Cece i njenog muža Radovana. Ovo je prelilo čašu našega strpljenja i tolerancije. Šta bi bilo da Hrvat šeta po Dedinju usred Beograda i da ludak iskoči s brenerom i plinskom bocom? Šta bi bilo kada bi mi uveravali javnost da se radi o čoveku koji otapa biftek. Tko je bre ovde lud?, zapitao se šef srpske diplomacije.
– Čovek u Hrvatskoj ide da pojede ćevape, a konobar ga dočeka s ustaškim pozdravom “Za dom spremni!”! Jel’ to Europa u kojoj mi tražimo članstvo ?, bio je ljut šef Đačić. Nakon što su diplamati na Zrinjevcu dobili diplomatsku notu iz Beograda, predstavku o ugroženosti makarskih gostiju, stiglo je očitovanje prve batine, pendreka Orepića u kojem stoji: „Dana 1.1.2017. godine u Makarskoj se dogodio nemili incident u kojem je sudjelovalo dvoje građana iz Srbije i dvoje građana iz Hrvatske. Radi se o službenoj posjeti Foruma žena SDP Makarska, koje su organizirale ručak na brodu, koji se nalazi na vezu u makarskoj luci. Gosti koji su stigli iz Beograda, neobično odjeveni u krznene bunde i šubare, nisu se pristale ukrcati na brod na kojem je tradicionalno domaćin broda zapalio vatru na otvorenom djelu broda. Izloženi javnosti, incident je došao do novinara koji su napuhali problem, tvrdeći da je vlasnik broda želio zapaliti goste iz Srbije. Točna informacija je da vlasnik broda godinama organizira razna paljenja na brodu, od vatre, bengalki, svijeća itd. sve s ciljem kako bi stvorio lijepu atmosferu gostima koji dolaze na brod probati izvorne dalmatinske delicije koje se nude. Problem je nastao kada je gošća iz Beograda prepoznala vlasnika broda kao piromana, koji u ljevoj ruci drži plinsku bocu a u desnoj ruci brener kojim pali roštilj i otapa ribu iz hladnjaka. Inspekciske službe, posjetile su brod i utvrdile stvarno činjenično stanje oko vatre otvorenog tipa. Tvrdnja beogradske gošće o paljenju vatre uz pomoć plinske boce je tradicija na brodu kao što je tradicija u Slavoniji kada je svinjokolja da se plinskom bocom i brenerom skida dio dlake (pali) sa svinje. Inspekcija je ukorila vlasnika broda, koji ima sve licence za palež, koja pojedinci nazivaju roštiljanjem, a pojedinci gradelanjem. Postignut je kompromis da ubuduće kada pojedini gosti Foruma žena SDP Makarska budu dolazili iz Beograda, da se gostima osigura adekvatnije paljenje vatre, bez improviziranja i zastrašivanja plinskom bocom. Glede posjeta ugostiteljskog objekta, od strane beogradskih gostiju u kojem su dočekani s pozdravom “Za dom spremni”, želimo istaknuti da je restoran Mondo preuzeo poznati makarski HOS-ovac, koji nudi izvorna hrvatska jela s izvornim hrvatskim pozdravom. Glede navoda da se manijak pojavio i drugi dan zaredom s plinskom bocom, otvorenom vatrom na brodu, želimo istaknuti da se radi o čovjeku koji godinama uspješno kontrolira vatru na makarskoj rivi. Činjenica je da je njegov brod na makarskoj rivi više puta posjetio predsjednik Josipović, ministrica Pusić,  bilo je više bezuspješnih intervencija i policije, Ministarstvo vanjskih poslova, uputilo je ispriku prvom čovjeku srpske diplomacije za nemili događaj  na makarskoj rivi.“
Građanima iz Beograda koji su prestrašeni otvorenom vatrom, zatrovani aromatiziranim dimom smrznutih skuša, pozdravom Za Dom spremni, za ispriku ponuđen je, doznajemo, sedmodnevni aranžman preko makarske agencije Peca tours čije troškove će platiti Forum žena SDP-a Makarska…

1 KOMENTAR

  1. Tekst je poucan,ovakvim tekstovima treba ukazati na luđake koji po makarskoj setaju s pkinskim bocama,pregrade rivu ,kao da im je dvor.Bravo Mega Media

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime