Incidentni Mario Pešut, pročelnik za socijalnu skrb i zdravstvo pri Gradu Zadru voli piti, prijetiti, udarati, vrijeđati što proizlazi iz suskog riješenja, ali i brojnih članaka u medijima proteklih godina.

Donedavni gradonačelnik Božidar Kalmeta nije mu se mogao ni znao suprotstaviti, a isto je i s aktualnim gradonačelnikom Brankom Dukićem koji, da se zaključiti, ne drži situaciju pod kontrolom. Nije problem samo u Mariu Pešutu. Takvih kao što je Pešut ima više u Gradu Zadru i gradskim poduzećima. Toga je itekako svjestan gradonačelnik Branko Dukić koji je pobijedio na izborima pod sloganom „Za Zadar svaki dan“. Ali svejedno ništa ne poduzima. Ni za Zadar, a kamoli svaki dan. Ili ga nije briga ili je nesposoban. Teško bi bilo zamisliti neki treći razlog njegove indiferentnosti prema divljanju svog pročelnika. Da je tome tako, da se zaključiti iz čak tri dopisa koje smo kao redakcija poslali u vremenu od 21.-24.listopada Gradu Zadru i to na adrese Ivane Dadić i Marine Mihovilović Pajkin koje su zadužene za informiranje. U potpunosti ignorirajući naš zahtjev da se gradonačelnik Branko Dukić očituje o najnovijem incidentu Maria Pešuta koji je u pijanom stanju pretukao nećaka i vrijeđao njegovu majku prijeteći ubojstvom, stječe se dojam da Branka Dukića uopće nije briga što rade njegovi pročelnici. Pokušali smo doći i do samog gradonačelnika Dukića putem mobitela za kojeg znamo da ga koristi, pogotovo kad je riječ o dopisivanju s građanima, pogotovo građankama, no na pozive ne odgovara. Obzirom da je Prekršajni sud u Zadru utvrdio krivnju Maria Pešuta u slučaju prijetnji smrću, vrijeđanja i premlaćivanja, bez obzira na činjenicu da je presuda još uvijek nepravomoćna, Branko Dukić je trebao kao prvi čovjek grada biti odgovoran prema svojim sugrađanima i kazati da li tolerira ili ne tolerira obiteljsko nasilje i sukladno svom stavu udaljiti, suspendirati ili na neki drugi način pokazati svoje eventualno neslaganje s ponašanjem jednog od svojih najbližih suradnika. Ovako građani koji su mu povjerili svoj glas mogu percipirati gradonačelnika Dukića kao osobu koja tolerira alkoholizam, prijetnje, crtanje kukastih križeva, tučnjave, nasilništvo i druge neprihvatljive oblike ponašanja.

1 KOMENTAR

  1. A di je “Teta u vrtiću”, Zastavnik, lepi Boba čudnih sklonosti, najbliže stranačke kolegice obiteljske zlostavljačice a prestavljaju se kao uglađene i kulturne građanke ? Pešut je takav kakav je ali bar ne glumi i ne prestavlja se u javnosti kao oličenje dobrog obiteljskog čovjeka .

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime