Danas je održana svečana dodjela godišnjih nagrada Turističke zajednice Zadarske županije

Nakon dvogodišnje pauze Turistička zajednica Zadarske županije je nastavila s  nagrađivanjem zaslužnih za stvaranje i razvoj dodatne ponude te doprinos u brendiranju destinacije u tekućoj turističkoj godini. 

Tom je prigodom održana svečana dodjela u hotelu Kolovare u Zadru, a kojoj su nazočili brojni uzvanici iz turističkog sektora. U pozdravnom govoru skupu su se obratili Božidar Longin, župan Zadarske županije i predsjednik TZ Zadarske županije,  te Mihaela Kadija, direktorica Turističke zajednice Zadarske županije koji su dobitnicima i uručili nagrade.

Povjerenstvo za dodjelu godišnjih nagrada Turističke zajednice Zadarske županije na sjednici održanoj 2. prosinca  2022. g. donijelo je odluku kojom se za nastojanja u stvaranju i razvoju dodatne ponude, te doprinos brendiranju destinacije za 2022. godinu nagrađuju: 

INSTITUCIJA/UDRUGA:  UDRUGA VINARA ZADARSKE ŽUPANIJE za doprinos u prepoznatljivosti autohtonih proizvoda Zadarske županije;  

KOMERCIJALNI SUBJEKTI za unaprjeđenje kvalitete smještajne ponude:

  • VILLA NAI 3.3.  

DESTINACIJA/TZ:  TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE PREKO za razvoj i promociju aktivnog turizma te usvajanje digitalnih tehnologija;    

PROIZVOD: PROGRAM „ZLATNI SJAJ NAUŠNICA IZ NINA I VISOČANA“ Arheološkog muzeja Zadar za stvaranje originalnog suvenira koji valorizira i promiče kulturnu baštinu Zadarske županije;

AGENCIJA:  ADAMO TRAVEL, TA  za unaprjeđenje ponude i razvoj programa posebnih interesa na otoku 

DOGAĐANJE: BLUE FISH FESTIVAL  za promociju autohtonih namirnica u suvremenim kulinarskim uvjetima

Također su dodijeljene i POSEBNE NAGRADE Parkovima u Zadarskoj županiji zaunaprjeđenje ponude u obliku suvremenih posjetiteljskih centara:   

  • Nacionalnom parku Paklenica za posjetiteljski centar „Podzemni grad Paklenice“
  • Parku prirode Telašćica za „Interpretacijsko – edukacijski centar „Grpašćak“
  • Parku prirode Velebit za Centar izvrsnosti „Cerovačke špilje“
  • Parku prirode Vransko jezero za Centar za održivi aktivni turizam BioSfera Biograd

U ime svih nagrađenih na osvojenim priznanjima se zahvalilo Tomislav Glavić, predsjednik Udruge vinara Zadarske županije, a uslijedilo je druženje uz prigodni domjenak.

Povodom dodjele godišnjih nagrada direktorica TZ Zadarske županije Mihaela Kadija je izjavila: „Na kraju ove iznimno uspješne turističke godine za našu Zadarsku županiju, godine našeg velikog  povratka na globalnu turističku scenu, nema boljeg završetka od dodjele nagrada za zaslužnima za stvaranje i razvoj dodatne ponude, te za doprinos u brendiranju naše destinacije“. Zatim je dodala: „U ime Turističke zajednice Zadarske županije upućujem iskrene čestitke svim nagrađenima, a svim turističkim djelatnicima   zahvaljujem na doprinosu u odvijanju turističke sezone za pamćenje“.   

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime