Hrvatska turistička zajednica i ove je godine dodijelila nagrade i priznanja u sklopu 16. izdanja projekta „Zlatna penkala“ za najbolje inozemne medijske objave o Hrvatskoj kao turističkoj destinaciji realizirane u prethodnoj godini 

„Ovogodišnju svečanu dodjelu nagrada Zlatna penkala, na kojoj se trebalo okupiti preko 50 inozemnih novinara, glavnih urednika, influensera i blogera trebali smo održati u proljeće u Istri. Zbog epidemiološke situacije u Hrvatskoj, ali i Europi i svijetu nismo nažalost uspjeli organizirati klasičnu dodjelu nagrada, ali želeći zadržati tradiciju i kontinuitet ovog dugogodišnjeg projekta koji je odlično prihvaćen među predstavnicima inozemnih medija, njihove zaslužene nagrade i priznanja uručili smo im preko mreže naših predstavništava u svijetu“, istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić dodavši kako smo na ovakav način još jednom dodatno inozemnim medijima skrenuli pažnju na Hrvatsku kao vodeću turističku destinaciju na Mediteranu.

Projekt se uspješno provodi od 2005. godine i to s ciljem isticanja vrijednosti profesionalnog pristupa pisanju o Hrvatskoj i hrvatskom turizmu. Najznačajnija nagrada je Grand prix, koja je dodijeljena u tri kategorije, odnosno za najbolji tekst tiskanog ili online medija, za najbolju reportažu elektroničkog medija (televizija, radio) te za najbolju blog objavu (blogeri, influenceri) u prošloj 2019. godini.