Dana 1. siječnja 2023. novinar Predrag Opačić je objavio izvrstan komentar sljedećeg naslova:Mogu li “kriminalna organizacija” i “politički teroristi” potpisati primirje: zovite psihijatre, ovo u Zadru je postalo ozbiljno

Komentar je odličan, ali čudi Naslov?! Zašto ovakav Naslov?!

Naime, oni koji poznaju vodeće ljude iz “kriminalne organizacije” (i njihov mentalni sklop) i neke od“političkih terorista” i životne situacije, a posebice životne probleme političkih terorista bili su sigurni ne samo da će potpisati primirje, nego da će “kriminalna organizacija” i neki od“političkih terorista” svakako potpisati Sporazum. Oni su onda znali, a mi to danas gledamo i slušamo.

Sporazum će potpisnici obrazložiti na vrlo „maštovite“ načine u kojima nitko neće biti gubitnik, svatko će biti u pravu, a Sporazum je samo i isključivo radi „viših interesa građana Grada Zadra“. Tko je pitao što žele građani Grada Zadra?! Biti će to inflacija deklaracija, sukob svijesti i razuma, govorenje da se zadovolji svijest a nema veze s razumom!

Prava je istina da: “Svaki sporazum između istine i laži uvijek je na štetu istine.” Ovaj Sporazum će biti baš takav– na štetu istine!

I ovdje će se potvrditi mudra izreka: „Da nema izdajica, odanost ne bi bila na cijeni“.

Gradonačelnik je „lupio šakom o stol“ i na dosada nezabilježen način blokirao izvršenje proračuna i pokrenuo pitanje zakonitosti i provedivosti opozicijskih amandmana. Uz to su se Gradonačelnik i “kriminalna organizacija” izrugivali “političkim teroristima”, Rubešinim i Meštrovićevim vijećnicima kao „neznalicama s velikim i nerealnim ambicijama”. Gradonačelnik i “kriminalna organizacija” pokušali su na svaki mogući način diskreditirati “političke teroriste”, proglasiti ih nesposobnima i ridikulima, optuživati ih da su krivi za sve i svašta kako bi izazvaliizbore za Gradsko vijeće i iste onda možda dobili.

Ne ulazeći u njihov sadržaj većina amandmana sadržajno je potpuno legitimna i prihvatljiva!

Problem se mogao riješiti i bez izdajica, jednostavno IZBORIMA koji su jedino rješenje za ovakve situacije (nedavni slučaj u Splitu). Na izborima bi građani pokazali što žele!

Međutim “kriminalna organizacija” je činila i danas čini sve da prevari “političke teroriste” i da izazove izbore samo za Gradsko vijeće. S druge strane “politički teroristi” žele samo izbore za gradonačelnika.

Rješenje su izbori za Gradonačelnika i Gradsko vijeće ali to “kriminalna organizacija” ne želi – ankete su im loše ili…

I u “kriminalnoj organizaciji” su svjesni da se gradonačelnik „istrošio“, dao je svoje i s njime se ne može ići na izbore. On se predstavlja kao katolik (za razliku od nekih njegovih najbližih suradnika koji svojoj djeci zabranjuju odlazak na vjeronauk u školi) pa bi se trebao držati Božjeg nauka: Gospodin ne želi da ljude držimo u zabludi, već da se mi istinski potrudimo stjecati milost i živjeti od duhovnog Božjeg dara, to jest da čuvamo najbolje vino do kraja. Kao vjernici nemamo pravo druge zavaravati, nuditi im samo privid, a onda kad im se pogled zamagli od opijenosti našim likom, kada više ne vide ispravno, da im nakon toga podvalimo onaj svoj blijedi dio, to jest izvaramo ih svojom prazninom i pustoši.“ Ako je doista vjernik ovo bi gradonačelnik trebao razumjeti. Vidjeti ćemo uskoro?!

I iskrenost i gluma bodu u oči… ali velika je razlika između te dvije vrste ljudi.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime