Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije jučer je u Makarskoj bilo 15 novooboljelih na korona virus

Osim u Srednjoj strukovnoj školi Makarska, u kojoj je jedan razred u samoizolaciji, u Dječjem vrtiću Radost, zbog COVID infekcije djelatnice, jedna od vrtićkih grupa je u samoizolaciji, piše Makarsko primorje. Preporuka je da roditelji ako ne moraju ne dovode djecu u ovaj vrtić koji je inače otvoren.

Dražen Nemčić, načelnik Stožera Civilne zaštite Grada Makarske, kaže da stanje nije loše. Ovaj veći broj pozitivnih na korona virus u jednom danu ne znači da su svi u Makarskoj jer je riječ o osobama koje u Makarskoj imaju prebivalište, a studiraju ili imaju adresu u drugdje. Nemčić dodaje da je tijekom proteklih desetak dana bilo 38 pozitivnih na korona virus. Ističe da je Stožer u stalnom kontaktu sa županijskim i epidemiolozima, i reagirat će se odmah u slučaju pogoršane situacije vezane za epidemiju koronavirusa.

Svakog jutra može se vidjeti da građani obavljaju testiranje ispred posebnog kontejnera na zapadnoj strani Doma zdravlja Makarska, a koji je nabavio Grad Makarska. Uzimanje briseva vrši se po već ustaljenoj proceduri djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije – ispostava Makarska.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime