Prije, za vrijeme i nakon drugog dana javnog okupljanja „Ultra Europe 2023“, održanog na prostoru sportskog kompleksa Parka mladeži u Splitu, nisu zabilježeni značajniji negativni sigurnosni događaji, u smislu narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, ozljeđivanja sudionika javnog okupljanja, niti oštećenja imovinePrivedeno je ukupno 99 osoba ( 26 hrvatskih državljana i 73 strana državljana) većinom zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Tijekom druge večeri naplaćeno je 60.000,00 € novčanih kazni.

Dvije osobe su uhićene zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Sinoć, oko ponoći, policijski službenici Službe kriminaliteta droga su u zoni održavanja javnog okupljanja od 31-godišnjaka oduzeli ukupno 142 tablete droge ecstasy, 1,6 grama kokaina i digitalnu vagu za precizno mjerenje. Muškarac je uhićen i nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje

Prijavljeno je šest imovinskih kaznenih djela

Prijavljeno je šest imovinskih kaznenih djela ( jedna krađa i 5 drskih krađa). U službene prostorije dovedena je jedna osoba koja se dovodi u vezu s počinjenjem ovih kaznenih dijela i u tijeku je kriminalističko istraživanje.

Dovršeno istraživanje krađa lančića- pritvorskom nadzoniku odvedena četiri strana državljanina

Jučer nakon zaprimljene informacije o krađi lančića na mjestu održavanja javnog okupljanja brzim postupanjem policijskih službenika na terenu su iste večeri uhićena četiri strana državljanina. Policijski službenici su dovršili su istraživanje nad dva 24 godišnjaka, 23 godišnjakom i 20 godišnjakom, svi državljani Italije.

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su tri muškarca zajednički ostvarili obilježja jednog kaznenog djela Razbojnička krađa i osam kaznenih djela Teška krađa, dok su sva četvorica zajedno ostvarili obilježje  jednog kaznenog djela Razbojnička krađa.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane usmnje da su tijekom večeri 07./08. srpnja 2023. godine na mjestu održavanja javnog okupljanja u Splitu oštetili deset osoba na način da su im otrgnuli lančić s vrata.

Na mjestu događaja je obavljen očevid i pregledom terena policijski službenici su na dva mjesta u plastičnim vrećicama pronašli dio otuđenih lančića.Strani državljani su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzoniku.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime