U četvrtak, 29. kolovoza, u zgradi Općine Sali, s početkom u 16.00 sati bit će potpisan vrijedan ugovor kojim će Sali dobiti modernu luku

Ugovor će potpisati ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU), Tomislav Petric i ravnatelj Županijske lučke uprave Zadar, Davor Škibola.

Projektom je obuhvaćeno proširenje postojeće luke izgradnjom obale, uređenjem zaobalne površine te izradom lukobrana za zaštitu od valova. Realizacija ovog projekta omogućit će bolju kvalitetu javnog pomorskog prijevoza, veću sigurnost putnika te bolju prometnu povezanost Dugog otoka s kopnom. 

Ukupna vrijednost projekta iznosi 56.764.614,59 kuna, uz sufinanciranje iz Kohezijskog fonda u iznosu od 48.249.922,40 kuna, te Državnog proračuna u iznosu od 8.514.692,19 kuna.

Poboljšanjem kvalitete infrastrukture luke Sali osigurat će se bolja prometna integracija Dugog otoka u prometni sustav Zadarske županije što će dugoročno pozitivno utjecati na gospodarska i demografska kretanja na ovom sjevernodalmatinskom otoku.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime