Milorad Dodig i Dragan Čović  su13.veljače 2020 godine iz istočnog Sarajeva najavili rušenje vitalnih institucija u Bosni i Hercegovini, Ustavnog suda BiH

Tko su Milorad Dodig i Dragan Čović i od kuda crpe moć dugogodišnjeg vladanja? Milorad Dodig predsjednik je SNSD-a, a Dragan Čović predsjednik je HDZ BiH, zajedničko im je da provode politiku Srpske akademije znanosti i umjetnosti – Beograd kao najviše znanstvene ustanove srpskoga naroda. Dragan Čović kao student mašinskog fakulteta Mostar, bio je član Saveza komunista Jugoslavije, deklarirao se kao Jugoslaven, a potpisivao se ćiriličnim pismom. Milorad Dodig je Srbin po nacionalnosti, koji je skupa s Draganom Čovićem sudjelovao u projektu JNA-KOS-a, uvođenjem višestranačja, nakon raspada Jugoslavije, formiranjem  Udruženja za jugoslavensku demokratsku inicijativu (UJDI).

Dragan Čović za vrijeme Velikosrpske agresije na Hrvatski narod, bio je djelatnik Vazduhoplovne industrije Soko Mostar, tvornice JNA, koja je bila pod direktnom kontrolom Generalštaba JNA, preko sigurnosnih službi Kontra obavještajne službe (KOS)-JNA. Raspadom Jugoslavije  Dragan Čović i Milorad Dodig  kao pripadnici UJDI-ja, marksističkoga opredjeljenja, zagovarali  su jedinstvenu, socijalističku, unitarističku Jugoslaviju. Raspadom Jugoslavije i formiranjem novih država Dodig i Čović bave se ekonomijom, trgovinom, a istovremeno ulažu napore u suradnji s predstavnicima međunarodnih – Soroševih asocijacija.

Nakon završetka rata u BiH , potpisivanjem Daytonskog mirovnog sporazuma 1995. godine, Milorad Dodig i Dragan Čović, po naputku Beograda, uz asistenciju sigurnosnih službi  kreću u nove političke misije. Prioritet njihove misije bio je zaštititi imovinu Jugoslavenske narodne armije. Dragan Čović preko svoje pravosudne Sokolove mreže (djelatnici pravosuđa iz bivše Jugoslavije) u procesu pretvorbe i privatizacije, preknjižio je svu imovinu bivše JNA, na fizičke osobe, bivše djelatnike JNA. Zaštitu od kriminala, kaznenog progona  Dragan Čović osigurao je involviranjem predstavnika obitelji Sokolove mreže, u skoro sve vitalne institucije (sigurnosne službe, pravosuđe, carine, porezne…) u kojima Hrvati imaju određena prava. 

Moć – utjecaj, dugogodišnje vladanje Dragan Čović  temelji  na Sokolovoj mreži, bivših djelatnika Kontraobavještajne službe Jugoslavenske narodne armije i Uprave državne bezbjednosti kao zloglasne tajne policije, čiji pripadnici su bili gospodari života i smrti Hrvata. Danas koordinaciju i političko usmjeravanje Dragana Čovića vodi BIA – Sigurnosna agencija iz Beograda, preko svoje bankarske mreže, kao pokrića djelovanja na terenu. Milorad Dodig nakon rata od strane predstavnika međunarodne zajednice jamčio je provođenje Daytonskoga mirovnog sporazuma, za vrijeme rata djelovao je kao oporbeni političar vladajućem SDS-u Radovana Karadžića.

Za vrijeme raketiranja Zagreba izjavio je da se slaže s Milanom Martićem, da Zagreb treba tući, ali da se to javno ne smije reći. Dodig je javno podržavao i simpatizirao grupe koje promiču ideologiju “četničkog ravnogorskog pokreta”. Srpsko -hrvatska ideologija Milorada Dodiga i Dragana Čovića  je jedinstvena, unitaristička Jugoslavija, o njima će se pisati i knjige jednoga dana. Milorad Dodig zaslužan je za egzodus Hrvata iz Republike Srpske, a Dragan Čović za egzodus hrvata iz Srednje Bosne i Hercegovine. Prva poruka Dodiga i Čovića iz istočnog Sarajeva (Dodikova ureda) datira sa 3. srpnja 2018. Godine. Na sastanku su još sudjelovali predstavnici Sokolove mreže Jelka Miličević, Vjekoslav Bevanda i Zoran Tegetlija. Sastanak koji je održan 13.02.2020.godine u Dodikovom uredu u Istočnom Sarajevu, Dodik i Čović najavljuju  rušenje Ustavnog suda Bosne i Hercegovine kao temelja državnosti Bosne i Hercegovine.

Bakir Izetbegović, predstavnik Bošnjaka poručuje da od prijetnje nema ništa po cijenu nove krize. Beogradska politika  u politici Bosne i Hercegovine instalirala je Milorada Dodiga i Dragana Čovića, sve nas podsjeća na prošla vremena koja su eskalirala ratnim sukobom. Povijest se ponavlja.  Jugoslavenski unitaristi Milorad Dodig i Dragan Čović  dijele iste vrijednosti, imaju svoju misiju, zadaću, koji će nesumnjivo provesti. Njihov životni put je vizija beogradske politike. Oba su nezamjenjiva, kao predstavnici svojih političkih kasti. Šef delegacije Europske unije Bosne i Hercegovine Johan Sattler upozorio je Dodika i Čovića kako se odluke Ustavnog suda BiH moraju poštovati, one su obvezujuće i konačne. Nesporno je da su svojim političkim djelovanjima i izjavama Dodik i Čović pokušali više puta izvesti Državni udar, nameće se pitanje kada će odgovarati pred zakonima Bosne i Hercegovine, i da li zakoni BiH, vrijede za zagovornike jugoslavenskoga unitarizma?

2 KOMENTARI

  1. Koji je ovo debil od novinara? Na osnovu čega je došao do svih ovuh zaključaka. I na kraju ako dvije trećine sudionika u vlasti nešto žele promijeniti u čemu je problem?Društveno uređenje je demokratsko a to znači između ostalog i vladavina većine, a poznato je da su dvije trećine više od jedne.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime