“Govorio mi je da sam kurvetina, pitao gdje sam bila ’91. te kako on ovdje živi već 20 godina i kako ga nitko neće tjerati iz kafića”, potresna je priča 19-godišnje djevojke, konobarice u jednom dubrovačkom kafiću koju je u petak navečer fizički napao 50-godišnjak.

Podsjetimo, problem je nastao kada je nesretna djevojka, zaposlenica kafića, zamolila gosta da napusti kafić, nakon čega ju je on počeo vrijeđati i vikati na nju. Gost je vrijeđao i uznemiravao grupu djevojaka koje su se u to vrijeme također nalazile u kafiću, a na kraju ju je snažno udario šakom u nos i nastavio udarati po licu. Nesretna djevojka uspjela je pobjeći.

Stanje šoka se povećavalo

Kako piše Dubrovniknet riječ je 19-godišnjoj Anamariji Marčinko iz Vinkovaca, koja je sinoć, dan nakon incidenta ponovno završila u bolnici.  U noći incidenta djevojka je odbila sugestiju liječnika odnosno odbila je hospitalizaciju te je izabrala kućnu njegu. No, kako je vrijeme odmicalo, njoj je bilo sve lošije, te je sinoć ponovno odvezena u bolnicu. “Cijeli joj je dan bilo slabo, povraćala je… kako je vrijeme odmicalo, njeno stanje šoka kojega je doživjela, samo se povećavalo”, piše Dubrovniknet dodajući da je ova mlada Slavonka došla u Dubrovnik kao šesnaestogodišnjakinja, upisala je trgovačku školu i ima namjeru završiti i 4. razred srednje. Čitavo to vrijeme je radila i brinula se za sebe.

Pomagala je majku i dva brata

“No, ozbiljna i odgovorna, dosta je pomagala i svoju obitelj u Vinkovcima, majku i dva brata”, piše dubrovniknet. Dubrovački dnevnik objavio i identitet napadača a riječ je o 50-godišnjem Peru Vukasoviću zvanom Peca.  Dubrovčanima je Peco poznat kao vrlo osebujni lik koji piše pjesme. Nedavno mu je Društvo dubrovačkih pisaca objavilo zbirku pjesama “Krik slobode”, a na promociji njegove knjige u kolovozu ove godine na Porporeli skupio se veliki dio dubrovačke društvene kreme. (index.hr)