Nakon višekratnih pokušaja izbjegavanja političke odgovornosti, a stjerani u kut zbog zakonskih odredbi na što je u dva navrata upozorilo Ministarstvo pravosuđa i uprave, Antonio Vučetić, predsjednik na odlasku, zakazao je sjednicu Općinskog vijeća Općine Vir za 7.listopada 2022.

Na dnevnom redu naći će se financijska izvješća trgovačkih društava u vlasništvu Općine Vir, ali i odluka o razrješenju Antonia Vučetića s mjesta predsjednika Općinskog vijeća kao i imenovanje novog predsjednika koji bude dobio potporu većine općinskih vijećnika.

Aktualni potpredsjednik Općinskog vijeća koji ujedno predstavlja i novoformiranu većinu, Veseljko Orlić kratko je komentirao najavljenu sjednicu. – Bilo je i vrijeme da se sazove Općinsko vijeće i mogu reći da ćemo kao većina poštivati Poslovnih o radu kao i Statut Općine Vir, kazao je Veseljko Orlić.

– Pozdravljam odluku dosadašnjih vlasti da konačno sazovu sjednicu Općinskog vijeća. Držim da je to trebalo učiniti puno ranije, a ne čekati gotovo četiri mjeseca. Žao mi je što prilikom sastavljanja dnevnog reda nisu konzultirali nas vijećnike koji predstavljaju većinu u Općinskom vijeću, kazao nam je vijećnik Josip Bašić.

– Iako su konačno sazvali sjednicu Općinskog vijeća, i dalje pokazuju bahatost kao da će vladati još 100 godina, a ne da im je ovo posljednja sjednica s ovim predsjednikom. Sjednica Općinskog vijeća je, naravno, javna i pozivam sve novinare koji su zainteresirani da dođu na sjednicu. Isto tako ćemo i mi snimati sjednicu i prenositi ju uživo, kazao je Frane Vučetić, vijećnik.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime