Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije u suradnji sdržavnim odvjetništvomdovršili su kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakom i 58-godišnjakinjom koje se sumnjiči za kazneno djelo iz domene gospodarskog kriminaliteta

Neslužbeno se doznaje da je riječ o Dušku Polovini i njegovi supruzi Senki. Duško Polovina-Lungo sumnjiči se da je u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi kao direktor trgovačkog društva, a bez prethodne suglasnosti skupštine tog društva, u siječnju 2019. godine u svojstvu prodavatelja sklopio ugovor o prodajni nekretnine u vlasništvu tog društva na zadarskom području s drugim povezanim trgovačkim društvom u vlasništvu Senke Polovine, za iznos znatno manji iznos od stvarne vrijednost nekretnina, kojom prilikom novčani iznos nikada nije isplaćen već je u poslovnim knjigama prikazan prebijanjem međusobnih potraživanja među dva navedena društva. Nakon čega je Polovina u svojstvu prokurista trgovačkog društva u vlasništvu supruge, za navedene nekretnine izvršio upis vlasništva na Općinskom sudu u Zadru.

Navedenim kaznenim djelom Duško Polovina-Lungo je kao direktor trgovačkog društva istome pričinio materijalnu štetu u iznosu većem od 59.000.000,00 kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, nadležnom državnom odvjetništvu protiv Polovine podnosi se kaznena prijava zbog sumnje u kazneno djelo Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju te protiv njegove supruge zbog sumnje za pomaganje u navedenom kazneno djelo.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime