Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta i Prve policijske postaje Zadar dovršile su kriminalističko istraživanje nad dvije državljanke Brazila u dobi od 30 i 22 godine, koje se sumnjiče za krivotvorenje novca

Naime, obje se sumnjiče da su u ponedjeljak, 20. prosinca na Poluotoku u Zadru, ušle u trgovinu trgovačkog društva te prilikom kupnje i plaćanja  odjevnih predmeta u vrijednosti od 700 kuna,  kupljenu robu platile krivotvorenom novčanicom u apoenu od tisuću kuna, nakon čega su se udaljile iz trgovine.

Također ih se sumnjiči da su i 18. prosinca u  trgovini u centru Zadra kupile kofer kojeg su platile s novčanicom u apoenu od tisuću kuna, za koju je utvrđeno da se radi o krivotvorini.

Nakon što je policija zaprimila saznanja o stavljanju u opticaj krivotvorenih novčanica u zadarskim trgovinama, provedenim izvidima, u utorak su u Zadru pronađene osumnjičene strane državljanke koje su privedene u službene prostorije.

Tijekom kriminalističkog istraživanja kod njih su pronađeni kupljeni predmeti koji su im oduzeti, a protiv obje osumnjičenice se zbog sumnje u kazneno djelo Krivotvorenje novca, nadležnom državnom odvjetništvu je podnesena kaznena prijava te su predane pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime