U modernom informatičkom vremenu u kojem živimo, sve je dobilo predznak „E“. Ovaj novi trend nije obišao niti svijet klađenja. Koji su to, i kako se kladiti na e-sportove, pročitajte u nastavku

Posljednjih nekoliko godina, klađenje je postalo izuzetno popularno među odraslom populacijom. Kako bi kladionice postale i ostale vodeće na sve konkurentnijem i zahtjevnijem tržištu, prisiljene su konstantno tražiti inovativne i zanimljive značajke i razne sportske događaje kojima će proširiti svoju ponudu. Kao jedno od najinovativnijih rješenja u ovoj potrazi za novitetima, pokazalo se klađenje na e-sportske događaje. Kladionica bonus je igračima kod klađenja na e-sportove jednako dobro došao i koristan kao i kod ostalih uobičajenih metoda klađenja.

Što je to e-klađenje?

Najjednostavnije pojašnjeno, e-sportska događanja obuhvaćaju sva kompetitivna natjecanja u nekoj od video igara. Ponuda takvih igara raste iz dana u dan. Vrlo često se radi o natjecanjima za pojedine organizacije koje su kreirale svoje e-sport timove. Ovakva natjecanja se mogu održavati u raznim igricama. Sportsko klađenje u Hrvatskoj možda još uvijek nema široku ponudu i mogućnost za e-sportsko klađenje, no to će se u budućnosti zasigurno promijeniti.

„E-sportovi su još poznati i pod imenima Pro Gaming ili jednostavno e-sport. U pravilu obuhvaćaju igre u kojima se natječu sami tipsteri, odnosno experti za predviđanje sportskih događaja iz cijelog svijeta, među kojima sam i ja. Osnovni cilj je da se na ovakav način privuče što veći broj potencijalnih igrača za sudjelovanje u e-sportskom klađenju.“ – kaže Ivona Kovačić, naš autor i ekspert za sportsko klađenje, čiji profil možete pogledati ovdje.

Bonus za registraciju kladionica može biti odličan poticaj novim igračima da se okušaju u ovakvom obliku klađenja. Većina kladionica je već nadodala ovu mogućnost svojoj postojećoj ponudi sportova na koje se može kladiti. Razlog je i taj što ovakav  oblik klađenja doista postaje sve popularniji a može se pratiti i putem raznih sportskih kanala.

Najpopularnije e-sport igrice danas

Iako je e-sportska industrija u svojim početcima, za očekivati je da bi, zahvaljujući rapidnom napretku tehnologije ali i promijenjenim navikama igrača, u bliskoj budućnosti mogla itekako preuzeti primat nad klasičnim i tradicionalnim sportovima na koje smo navikli. Prva sportska kladionica bonus tako nudi novim igračima željnima promjene, a mogu ga iskoristiti da se okušaju i u trenutno najmodernijem obliku klađenja. Ova kladionica se među prvima našla na popisu onih prestižnih koje su u svoje poslovanje i ponudu ukomponirale e-sport.

Neke od najpopularnijih e-sport igirca danas koje možete iskušati su:

  • LOL – League of Legends
  • Counter Strike: Global Offensive
  • Dota 2
  • Call of Duty
  • Rainbow Six
  • Staircraft 2

Ono što je vrlo zanimljivo jest da neka od većih priređenih natjecanja kod spomenutih igara imaju višemilijunske nagradne fondove. U sličnim brojkama se mjere i brojevi gledatelja, što samo svjedoči o sve većoj popularnosti e-sportova. Bonus bez depozita kladionica bi mogao biti idealno rješenje za vas ukoliko se dvoumite oko odluke da li se okušati u ovakvoj vrsti klađenja. 

Brzim razvojem e-sportova, logično, počeli su se formirati i navijački klubovi koji dijele strast i ljubav prema svojim favoriziranim timovima. Kako će e-sport u budućnosti točno izgledati, još ne možemo znati, međutim, sigurno je da će se zbog svoje sve veće popularnosti i dostupnosti naći točno uz bok uobičajenih sportova.

Kako se kladiti na e-sport?

Bonus za registraciju kladionica bi mogao biti odlična početna točka. E-sportsko klađenje se u principu ne razlikuje mnogo od klasičnog klađenja kakvo poznajemo, primjerice, klađenja na nogomet, košarku, tenis, skijanje ili neki drugi popularan sport. Jedino što je važno jest da igrač relativno dobro poznaje igru za koju se odlučio jer u protivnom neće biti u mogućnosti ostvariti dobitke. Ukoliko igrač ne poznaje igru, ponuda kladionice na određeni događaj može, u najmanju ruku izgledati čudno, a igrač neće moći ponudu definirati niti znati što ona točno predstavlja. 

Bonus bez depozita kladionica je možda još i bolje rješenje. Igrač ga može iskoristiti, dobro poučiti odabranu igru, naučiti pravila, razviti svoju vlastitu strategiju, pa i uz pomoć pokojeg trika, ostvariti dobitke u uzbudljivom svijetu e-klađenja. Bitno je i da igrač konstantno proširuje svoje znanje i na taj način ostane detaljno upoznat sa odabranom igricom i njenim timom jer na taj način može puno lakše doći do dobitka nego klađenjem na neki drugi sport.

Zašto e-klađenje postaje toliko popularno?

Teška Covid-19 vremena u kojima živimo, sa svim ograničenjima, mjerama i posebno lockdown-ovima su se značajno odrazila i na industriju klađenja, ponajviše zbog nemogućnosti održavanja sportskih događaja. Kada govorimo o e-sportovima, oni su među rijetkima koji mogu reći da su im ova vremena zapravo donijela puno više koristi nego štete. 

Zbog ograničenog kretanja, činjenice da ljudi jako puno vremena provode kod kuće, pa i rade od kuće, prisiljeni su pronalaziti načine da ostanu aktivni tijekom slobodnog vremena. Prema nekim izvorima, porast prihoda od e-klađenja je porastao za do čak 500%. E-klađenje je novo, pa stoga i nije posebno zakonski definirano nego podliježe trenutno važećim zakonima o igrama na sreću.

Nekoliko savjeta za početnike u svijetu e-klađenja

E-klađenje bilježi toliki porast kod svojih poklonika upravo zbog svoje dinamike, novih i uzbudljivih sadržaja te inovacija u ponudama, što sve drži igrače zainteresiranima i aktivnima. Kada se odlučite za e-klađenje i  registraciju u nekoj od kladionica, prije svega dobro proučite samu kladionicu i njenu reputaciju. Dobro proučite njenu ponudu i svakako iskoristite ponuđen bonus za registraciju kladionica. Postavite si realne ciljeve, držite ih se ali uvijek imajte na umu i potencijalan rizik, koji nije ništa drugačiji nego li kod uobičajenih sportskih klađenja. 

Kladite se odgovorno, radite na svojem znanju i sposobnostima i na taj način ćete doista uživati u inovativnom i uzbudljivom svijetu e-klađenja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime