Odlučeno je, Dragan Čović mora podnijeti neopozivu ostavku na mjesto predsjednika HDZ BiH

Izvor navoda o neopozivoj ostavci Dragana Čovića potječe iz visokih diplomatskih krugova Bruxellsa i predstavnika diplomatskog zbora u Republici Hrvatskoj. Andrej Plenković, kao najutjecajniji HDZ-ovac na sestrinsku stranku u Bosni i Hercegovini ima obvezu provesti u djelo povlačenje Dragana Čovića s predsjendičke funkcije u HDZ BiH.

Diplomatski pritisak iniciran je posjetom Dragana Čovića i izaslanstva HDZ BiH, obilježavanjju dana takozvane Republike Srpske i dodjeli odličja ratnom zločincu JNA – Slavku Lisici uz nazočnost sina Ratka Mladića. Ravnateljica uglednog Instituta “Robert Schuman” i europarlamentarka, “europska pučanka” Doris Pack, kritizirala je Dragana Čovića zbog posjeta delegacije HDZ BiH Banjoj Luci i obilježavanju dana takozvane Republike srpske i dodjeli odličja ratnim zločincima, koji su sudjelovali u genocidu nad Bošnjacima u Srebrenici te etničkom čišćenju Hrvata, Bošnjaka i ostalog nesrpskog pučanstva u zločinačkoj tvorevini Republici srpskoj.

“Stid me zbog Čovića”, objavila je na svom Twitter profilu Doris Pack.

S druge strane, vlasti Republike Hrvatske žurno su sankcionirale veleposlanika Ivana Del Vechia, povukli ga iz Banja Luke i razrješili s veleposlaničkog mjesta u Bosni i Hercegovini. Obračun HDZ-a Republike Hrvatske sa sestrinskim HDZ BiH neminovno predstoji, smjenom vodstva HDZ BiH, Dragana Čovića i nekolicine korumpiranih suradnika ogrezlih u kriminal. Ova korumpirana skupina pod krinkom zaštite interesa Hrvata svakim danom šalje u javnost za Hrvate Bosne i Hercegovine štetne poruke, koje još više doprinose dekonstituiranju prava Hrvata.

Dolazak jugooficira JNA u politiku HDZ BiH ima svoj kontinuitet od dva desetljeća. Ne treba zanemariti pismo Provincijalata hercegovačkih franjevaca, koji su 1998. godine instalirali kapetana JNA za predsjednika HDZ BiH, pišući dr. Franji Tuđmanu kako za predsjednika stranke treba prihvatiti kapetana JNA Antu Jelavića. Tuđmanovim saznanjem, kako je Dragan Čović kao djelatnk JNA i prijeratni predsjednik Radničkog savjeta Vazduhoplovne industrije SOKO Mostar, ekstremno lijevih-komunističkih uvjerenja, koji se potpisivao ćiriličnim pismom, izjašnjavao Jugoslavenom pokojni prvi hrvatski Predsjednik dr. Franjo Tuđman je to zaustavio. Tuđmanovom zabranom kandidature Draganu Čoviću za predsjednika HDZ-a, franjevci su 1998. godine Tuđmanu alternativno ponudili kapetana JNA, za kojega su tvrdili kako je među narodom “obljubljen” te kako ga protivnici respektiraju kao sugovornika. Tuđman nije nasjeo pismima franjevaca, raspolagao je točnim informacijama o oficirima JNA, koji su se preko mafijaških KOS-ovih kanala infiltrirali u HDZ BiH.

U konačnici, bolest i smrt dr. Franje Tuđmana osigurala je oficirima JNA preuzimanje HDZ BiH, a institucije Hrvata u Bosni i Hercegovini krvlju stvorene i obranjene u pravednom i obrambenom Domovinskom ratu su im privatno  poslužile za pljačku društvene imovine.

Svatko odgovara za svoje postupke, činjenja i nečinjenja, svjedoči i najnovija diplomatska aktivnost za smjenu Dragana Čovića s mjesta predsjednika HDZ BiH po scenariju Ive Sanadera, jednako moćnoga HDZ-ovca u svoje vrijeme. Najnoviji užurbani pohod Dragana Čovića općinskim organizacijama HDZ-a, svjedoči njegovoj panici. Ovotjedna, ponovna posjeta Grudama, također potvrđuje kako se radijus kretanja ćiriličara Čovića sužava i kako svakim danom postaje sve uži i uži. Kamere portala www.mega-media.hr zabilježile su noćni posjet Dragana Čovića Općini Rama, gdje je naišao na zatvorena vrata. Dr. Jozo Ivančević poručio je Jugoslavenu Draganu Čoviću kako Prozor-Rama nikada više neće pasti. Za medije je dr. Ivančević istakao:

“Kao predsjednik Općinskog odbora HDZ 1990 Prozor – Rama i član Predsjedništva HDZ 1990, u današnje vrijeme teških obmana i prijevara, pozdravljam i na ovaj način sve članove i simpatizere u Rami i širom Bosne i Hercegovine te još jednom naglašavam naš zajednički, koji je i moj osobni, stav – koaliranje sa Čovićevim HDZ-om za HDZ 1990 je potpuno promašen i loš čin, za koji naše članstvo ni na koji način nije dalo svoju suglasnost”, kazao je Ivančević.

“Stvara se koalicija koja nikako ne može biti u korist hrvatskog naroda u BiH”, navodi načelnnik Prozora, koalicija koja će rješavati interese samo uskog kruga ljudi, koja je neiskrena, nemoralna, stoga i antihrvatska. Slične stavove o Draganu Čoviću i njegovim suradnicima, koalicijskim partnerima izrekli su nezadovoljni pravaši s nezavisnih lista, načelnici , gradski, županijski vijećnici HDZ 1990, HSP Bosne i Hercegovine, gradova i općina. Stvorila se kritična masa hrvatskih istaknutih političara, HDZ-ovaca, HSP-ovaca koji nisu željeli u koaliciju s Draganom Čovićem i njegovim korumpiranim vodstvom HDZ-a, koje bilježi pored niza kriminalnih djela i desetljeća partijskog vodstva u Savezu komunista Jugoslavije. Najnovija istraživanja javnoga mnijenja pada utjecaja Dragana Čovića i HDZ BiH, očito su utjecala i na odluku HDZ-a, Andrea Plenkovića i njegovih  najbližih suradnika, koji se ograđuju od politike Dragana Čovića, koja je definitivno štetna za Hrvate Bosne i Hercegovine. Noćni posjet Dragana Čovića Prozoru-Rami, gdje su mu bila zatvorena vrata od strane općinskog načelnika, završio je privatnim posjetom  gvardijanu fra Andriji Joziću na Šćitu.

Podsjetiti ćemo vas ponovno kako je kapetanu JNA Anti Jelaviću, kao kandidatu za predsjednika HDZ BiH svojevremeno pomogao svojim pismom franjevački provincijal koje je tada uputio dr. Franji Tuđmanu. Tko će pomoći Jugoslavenu Draganu Čoviću i tko će dobiti pismo u kojemu će pisati kako je Dragan Čović “obljubljen“ u narodu ostaje nam za vidjeti?!

1 KOMENTAR

 1. Fra Andrija Jozic obozava D.Covica koji ga je postavio za gvardijana u Rami.Za njega je glasalo 8 fratara pprotiv je bilo 18,unatoc tome uz pomoc fra Vinka Sicaje,definitora u upravi Provincije Bosna Srebrena i bivseg provincijala fra Mije Dzolana.Cilj je bio da Covic preuzme kontrolu nad Ramom.poznato je da Ramski fratri nikad nisu podrzavali jugoopcije.
  Na proslim izborima fra Andrija i fra Vinko Sicaja i fra Mijo ucinili su sve da dr Ivancevic izgubi izbore.U samostan su smjestili marginalnu strancicu koju je osnovao Dragan Radic iz Zg.
  Ni to nije pomoglo.
  Dr.Ivancevic je pobjedio.
  Andrija ne odustaje ,rusi nacelnika opstruiranjem otvaranja Doma za stare.
  Andrija vec 3.god cini sve da se dom ne otvori.
  Nazalost u tome uspjeva jer ga podrzava korumpirana Uprava Provincije Bosna Srebrena koju sacinjavaju Covicevi ljudi.Jedan od njih je fra Vinko Sicaja koji je poznat iz afere 100.000
  Km,koje mu je dodjelila Borjana Kristo.
  Ova afera je obilno koristena u medijima.

  • Koliko sam upoznat sa situacijom oko izgradnje doma stanje je takvo da je načelnik u velikim problemima jer je sila stvari urađena bespravno, ogromne količine novca potrošene netransparentno, radovi su izvođeni nekvalitetno a suvlasnika projekta, gvardijana Jozića, načelnik ne prizna i ignorira. Zar normalan čovjek može reći: ne priznam te gvardijanom? Kakav je to načelnik koji treba biti načelnik svim građanima Rame? Teško je razumom dokučiti kako načelnik misli raditi na otvaranju objekta ako većinskog vlasnika/gvardijana/ projekta ignorira a za svaku stvar mora ga pitati jer su mu inače ruke vezane. Načelnik je sam sebi vezao ruke u smislu dalje izgradnje objekta i objesio sebi oko vrata uteg nesposobne i korumpirane osobe. Sada je jedino rješenje,za načelnika,optuživati drugu stranu za nesposobnost jer se tako lakše diše ali se tako problem ne rješava nego povećava. Toliko je proračunskog novca ulupano u taj dom i još tog novca ima na pretek a načelnik nije u stanju završiti objekt… Taj je dom ipak prevelik ulog za renome načelnika jer čim se podičiti u sljedećoj izbornoj kampanji ako je u prošloj bilo obećano otvaranje doma i zapošljavanje… A ono ćorak! Ni završetka radova na domu niti zapošljavanja a pare potrošene. A zašto je to tamo? Zato što je ogroman strah načelnika i njemu bliskih suradnika iz općine i fratara( Topića, Brkovića, Petričevića, Šarčevića i još nekih) da će se saznati za kriminal koji je urađen prilikom izgradnje doma ako bude surađivao sa sadašnjim gvardijanom Jozićem. Ko pozna fra A Jozića zna da se s njim računi dotjeruju u fenizima i da s njim nema makinacija kao sa Topićem,Brkovićem,Petričevićem… U Jozića se zna i mora znati gdje je svaka marka potrošena i za to podnijeti račun a to je ono što načelnika tjera u manično stanje straha jer je i neupućenom jasno da je ispod fasade doma krije ogroman kriminal.

 2. Replika mnogoumnom “Tvrtku”:
  Preko 90% Hrvata je glasovalo za HDZ i Covica. Eno i Cvitanović pripoji i onih 10%. Fra Andrija je uza svoj narod. Njega, i navedene fratre kad spominjes trebas ustati. Ali ti obozavas one fratre koji su vam u Ramu doveli Srbina Grahovca za Malu Gospu, pa Lagumdziju, sad će s Ivancevicem dovesti i Komsica. Zaveden si lazima i tebi istina nista ne znaci. Vi bi i fratre birali. Raspored fratara pravi uprava, a ne lokalni fratri. Uskoro ces progledati i shvatiti da je jedini krivac za dom Ivancevic. U tri intervjua je gvardijana nazvao nelegalnim kao i ti. Jedina je istina da je Ivancevic pokušao utjecati na izbor provincijala. To je i priznao. Dakle, oni koji zlo cine, podmeću ga drugima. To je vas jad.

 3. Komentar za Tvrtka:
  Ako si civil, jadno je kako razmišljaš i pišeš o fratrima. Ako si fratar, tragedija si sam po sebi kako pišeš i misliš o drugom fratru.
  U mnogim stvarima ljudi se ne moraju slagati i mogu im se mišljenja i pogledi razilaziti ali se to uvijek radi sa poštovanjem prema drugom i drukčijem. To je ljudska veličina.
  Pisati bez dokaza da je politika HDZ-a ili bilo koja druga izabrala gvardijana, člana uprave fratara i njihova provincijala…nema te stvari koja to može opravdati. To je moralni ambis i golema ruševina ljudskosti.
  Inače se nikad ne osvrćem na komentare onih koji o drugima pišu loše ali kad sam vidio s kolikom količinom žuči u ustima ovaj Tvrtko piše o fratrima … Od juče se snebivam da ništa ne napišem ali ipak sam morao.
  U buduće bi trebao ako ništa drugo onda barem pokušati sakriti taj svoj račvasti jezik kada spominješ fratre kao što su fra Mijo,fra Andrija,fra Vinko… Sad imaš razloga dobro se ispovjediti za sve loše što si rekao o ovim ljudima. Ja vjerujem da ima oprosta i za tako strašne laži i mržnju…

   • O strahoti govora autora ovoga teksta i konstrukcije… To je toliko zlo, mržnja, laž, neljudskost u ovom tekstu,a što je još gore – u autoru. To je nevjerojatno, neviđeno, nečuveno s kolikim zlom u sebi je autor ovog teksta. Strašno, strašno, strašno… Ako ima nešto što nisi razumio “prolaznik” slobodno pitaj. Ja mislim da sam bio više nego jasan.

 4. Jadno je što su osobe poput Čovića i Jelavića vodile hrvatski puk.. Još jadnije je što se fratri petljaju u politiku.. A, najjadnije je što maniti i neuki narod još uvijek daje podršku HDZ BiH, grobarima hrvatskog pučanstva u cijeloj BiH. Amen

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime