Šokantno otkriće: policijski službenici PU Zadarske svjesno su lažirali dokaze i pisali službene zabilješke s obavijesnih razgovora s osobama koje nikad nisu bile na policiji!

Sigurnost i povjerenje” je slogan hrvatske policije, no nakon ove priče teško će više itko imati povjerenja u postojeću garnituru u PU Zadarskoj.

Jadranka Okreša i Frane Vučetić, čelnici virske oporbe i žrtve policijskog podmetanja dokaza

Kao stranke u postupku, vijećnici virske oporbe Frane Vučetić i Jadranka Okreša vršeći uvid u dokazni postupak koji se tiče nedavnih događaja na tom otoku, došli su do skandaloznog otkrića. Policijski službenici falsificirali su dokazni materijal kršeći tako Kazneni zakon RH. Prilikom provođenja istražnih radnji, policijski službenik Ivica Pleško sačinio je najmanje tri službene zabilješke u kojima je opisan njegov razgovor sa tri različite osobe, a da ni jedna od tih osoba nije bila na razgovoru u policiji! Svojim potpisima i pred mnogobrojnim svjedocima, ovo skandalozno otkriće potvrdili su Ivana Kurevija, Vlatko Buškulić i Šime Buškulić! Na javnom sastanku mnogobrojnih članova udruge „Vir bez podjela“, tobožnji sudionici obavijesnih razgovora nisu se mogli načuditi službenoj dokumentaciji PU Zadarske koju je potpisao Ivica Pleško te su o svemu spremni posvjedočiti i na sudu.
– Šokirana sam izmišljenom i potpisanom pričom. Nikada nisam bila pozvana na razgovor u policiju niti sam dala bilo kakav iskaz!, kazala je Ivana Kurevija.
Slično je okupljenima rekao i Vlatko Buškulić: “Niti sam dao ikakav iskaz niti me takvo što tražio Ivica Pleško!“.
Šime Buškulić priznaje da je imao kontakt sa Ivicom Pleškom. – Vidio sam ga prilikom blokade radova gradilišta benzinske pumpe i tada mi je rekao da bih trebao biti pozvan na razgovor u policijsku postaju, no do toga nikada nije došlo. Prema tome, službena zabilješka je lažna!, kazao je Šime Buškulić.
Slijedom lažiranog dokaznog postupka, policijskih istražnih radnji, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru dovedeno je u zabludu i zamjenica Općinskog državnog odvjetnika Kerol Sablić-Radman u kaznenom postupku br. KR-DO-788/18 (prijava na postupanje policijskih službenika PU Zadarske, op.a.) zaključila je kako nema uvjeta za kazneni progon te je kazneni predmet odložen ad acta!

Zbog podmetnutih dokaza, ODO Zadar moralo je kazneni predmet staviti ad acta jer nisu mogli pronaći elemente za kazneni progon

Zbog podmetanja dokaza, čelnici virske oporbe neće više upućivati prigovore na adresu PU Zadarske u koju su izgubili povjerenje već će o svemu detaljno i sa materijalnim dokazima izvijestiti unutarnju kontrolu MUP-a, Ravnateljstvo policije te Ministarstvo unutarnjih poslova kako bi mjerodavni reagirali te iz policijske službe udaljili korumpirane policajce i njihove nalogodavce. Nažalost, zbog policijskih službenika kao što je Ivica Pleško, građani sve manje imaju povjerenja u hrvatsku policiju. (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime