Splićanin koji se nekad bavio politikom, osuđen je na Prekršajnom sudu nepravomoćno zbog masturbiranja na javnom mjestu pod utjecajem alkohola na uvjetnu kaznu od trideset dana zatvora koja se neće izvršiti ako novi prekršaj ne počini u roku godinu dana, piše Dalmatinski portal

Na prvu izgleda kao samo jedna onako bizarna vijest iz lokalne Crne kronike kakvih imamo na desetke tijekom tjedna. Međutim, to nije prvi slučaj ovom posrnulom splitskom političaru. Radi se o gradskom vijećniku koji je prvi mandat osvojio kao član ASH, a potom nakon osvanja drugog mandata prešao u SDP.

Afera pronevjere novca

Afera s pronevjerom novca u “Vodovodu Split” izbila je 2008. godine kada je prijavljen da je kao blagajnik tvrtke prisvojio 89 tisuća kuna. Optužnica za pronevjeru i krivotvorenje dokumenata podignuta je 2010. U to je vrijeme “nestao” iz članstva SDP-a. piše Dalmatinski portal.

Suđenje za pronevjeru počelo je 2011, a krajem listopada proveo je šest dana u disciplinskom pritvoru kako bi se osigurala njegova nazočnost na suđenju. Tijekom pritvora posredstvom svoje sestre ugledne splitske liječnice, pribavljena je liječnička dokumentacija iz koje je razvidno da dotični splitski političar ima zdravstvenih problema sa srcem. Ubrzo je pušten iz pritvora. Presuda je stigla dva mjeseca kasnije, a u njoj je osuđen na godinu dana zatvora s rokom kušnje od četiri godine. Trebao je vratiti i pronevjereni novac. Ta nepravomoćna presuda je, međutim, ukinuta i u tijeku je ponovno suđenje. Vodovodu još nije vraćen novac.

Afera moralnog vrijeđanja osjećaja građana

Najnovija afera ga tereti da je 21. lipnja 2019. godine oko 22.50, sjedeći na klupi u parku u Ulici Kruševića guvno, pod utjecajem alkohola od jednog promila, masturbirao u nazočnosti nekoliko djevojaka koje su sjedile na obližnjim klupama. Epilog, nepravomoćna presuda trideset dana zatvora, u koji neće ići ako u roku od godinu dana ne počini novi prekršaj s izrečenom istom ili težom kaznom, osuđen je na Općinskom prekršajnom sud u Splitu, Stalna služba u Trogiru, 54-godišnjak iz Splita, i to zbog masturbiranja na javnom mjestu.

Veze s HEP-om

Splićanin koji se nekad bavio politikom, a danas je zaposlen kao pomoćni radnik u HEP-u, načešće prenose svi hrvatski portali. Prema podacima sa suđenja na Prekršajnom sudu, bivši gradski vijećnik zaposlen je u HEP-u kao pomoćni radnik. No nije  baš sasvim točna ova izjava splitskog vijećnika. Posrnuli gradski vijećnik zaposlen je kod tvrtke kooperanta HEP-a u Elektrodalmaciji Split.  Šogor posrnulog političara je naime direktor Elektrodalmacije Split, gosp.Saša Kraljević. Gosp. Saša Kraljević je putem tvrtke kooperanta Elektrodalmacije Split dodjeljujući izdašne ugovore kooperantskoj tvrtki „uhljebio“ svojeg šogora. Nespososobnost gosp. Kraljevića u poslovanju poznata je otprije kroz stalne prekide napajanja strujom kako Splita, tako i njegove okolice, o čemu smo već pisali. Međutim direktor se stvarno dokazao u segmentu zbrinjavanja svoje posrnule političke „svojte“. (NASTAVLJA SE…)

1 KOMENTAR

  1. Tko štiti tu individuu pitamo se a ni ime mu ne smijete napisati u članku, pa gdje smo onda… čemu uopće i pisati išta Imena svih osuđenika obično iziđu u novinama uz njihova djela, a evo neki imaju zaštitu pa očito ni to se ne može. Bitno je da je Zakon jednak za sve i da smo Demokratska i Pravna Država. Za uhvatiti prvo sredstvo prijevoza koje vodi van granica. Ove predivne sretne zemlje dembelije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime