Zagrebački poduzetnik Zvonimir Čuvalo, nezakonito je prisvojio nekretninu u Zagrebu na  adresi XIII Vrbik 1., čestici zemljišta 4351.,zk uložak 1831 k.o. Trnje, u naravi stojna kuća na atraktivnoj lokaciji, koju  iznamljuju otac i sin preko poduzeća kojega je vlasnik  otac Marijan Čuvalo

Posuđenim novcima od poduzetnika iz Njemačke, Zvonimir Čuvalo sa suradnikom kupio je nekretninu u Zagrebu. Nakon proteka više godina poduzetnik je zatražio povrat novaca ili da Zvonimir Čuvalo prepusti nekretninu, koja se nalazi na Vrbiku, na ime povrata duga. Umjesto povrata novaca – duga, dogovorno, planski Zvonimir Čuvalo i Marijan Čuvalo prebacuju udjele poduzeća Z-Ulaganje, sa sina Zvonimira na oca Marijana , kako bi izbjegli povrat pozajmice poduzetniku iz Njemačke.

Marijan Čuvalo

Dana 13.03.2013. godine Marijan Čuvalo i Jakica Čuvalo kao roditelji dobili su pismo, sa zamolbom da se nekretnina na Vrbiku prenese, na ime poduzetnika koji je posudio novce njihovom sinu Zvonimiru. U pismu su navedene činjenice kojima je pojašnjeno što je sve Zvonimir radio i koliko novaca je ostao dužan suradnicima s kojima je poslovao (Pismo od 13.03.2013 godine kao dokaz nalazi se u redakciji portala, po potrebi bit će prezentirano javnosti). Iz pisma je razvidno da nakon što je ostao bez posla u državnoj službi – diplomaciji Zvonimir Čuvalo se upustio u privatne poslove  od 2001. godine.  Kao socijalni slučaj, zbog teške materijalne situacije Zvonimir je primljen na posao u makarsko poduzeće.

Kuća u Baškoj Vodi

Preselio se Zvonimir Čuvalo iz Zagreba u Bašku Vodu, na predjelu Rogač u obiteljsku trošnu kuću, koja je prokišnjavala. Za sanaciju kuće Zvonimir Čuvalo je posudio 100 tisuća eura. Sanaciiju je realizirao  kupnjom i izgradnjom kata kuće na predjelu Rogač. Novce koje je posudio od prijatelja nije vratio do danas. Kupio je Zvonimir Čuvalo i vozilo marke Jaguar, s punomoći prijatelja za devizni konto. Posuđene  novce za vozilo nije vratio do danas. Zvonimir Čuvalo se godinama od diplomata profilirao u klasičnog kriminalca. Znao je Zvonimir Čuvalo lažirati i potpis poslovnog partnera i s konta poduzeća nezakonito  podići  velike količine novaca (Dokumenti poznati redakciji, po potrebi bit će i objavljeni)  iz poduzeća u kojem je bio član uprave. Tijekom 2011. godine Zvonimir Čuvalo umjesto da vrati posuđene novce i preknjižene nekretnine, podiže kaznenu prijavu USKOK-u protiv suradnika s kojima je poslovao i koji su mu riješili egzistencijalne probleme, zbrinuli ga da je od socijalnog slučaja postao veliki bussnismen, koji vozi Jaguara. Tjekom 2012. godine ODO Zagreb odbacilo je kaznene prijave Zvonimira Čuvala pri čemu je utvrđeno da je socijalni slučaj I nije vlasnik novaca niti udjela poduzeća, te da je on kao fizička osoba odrađivao poslove za plaću koju je redovno primao (Rješenje ODO Zagreb iz 2012. godine poznato redakciji, biti će objavljeno po potrebi). 

Kuća u Zagrebu

Odvjetnički tim poduzetnika od kojih je Zvonimir Čuvalo posuđivao novce pripremio je kaznene prijave protiv Zvonimira i Marijana Čuvala, zbog nezakonitog pribavljanja protupravne imovinske koristi, stojne kuće na predjelu XIII Vrbik 1. Zagreb, stojne kuće na predjelu Rogač 53 , Baška Voda, uz pljenidbu vozila marke Jaguar. Nakon što DORH, Gajeva 30 A, nije zakonito postupio po Kaznenoj prijavi protiv Zvonimira Čuvala i dr.,od 28.ožujka 2012. godine  i dopisom ŽDO Zagreb u predmetu KR-DO-68/13 od 20. svibnja 2013.godine, koje je potpisala zamjenica ŽDO Zagreb , Dijana Pervan. Dopis je poslan iz ŽDO Zagreb bez pečata i pouke o pravnom ljeku, omaška ŽDO Zagreb nije bila slučajna! Dolaskom novoga Glavnog državnog odvjetnika bit će zatražena revizija predmeta, doznajemo od povjerljivih krugova.