U sva tri grada očekuje se velik broj sudionika jer su djeci zbog pandemije protekle dvije godine bile smanjene fizičke aktivnosti, pa se kroz Erste Plavu ligu i slične projekte vraćaju natrag na sportske terene

Nakon spektakularnog starta u Osijeku, gdje je nastupilo 760 školaraca, Erste Plava liga je ovaj tjedan u Dalmaciji. Kvalifikacijska natjecanja će se od srijede do subote održati u Kninu, Zadru i Makarskoj.

U sva tri grada očekuje se velik broj sudionika jer su djeci zbog pandemije protekle dvije godine bile smanjene fizičke aktivnosti, pa se kroz Erste Plavu ligu i slične projekte djeca vraćaju natrag na sportske terene

U srijedu će se učenice i učenici 1. do 6. razreda osnovnih škola na stadionu NK Dinara natjecati  u trčanju na 60, 300 i 600, metara, skoku u dalj te bacanju kugle i vortexa. Organizator natjecanja je atletski klub Sveti Ante čiji je najpoznatiji atletičar Marko Čeko, hrvatski prvak na 100 i 200 metara te u skoku u dalj. Prethodnih godina se na natjecanjima Erste Plave lige Marko pojavio u ulozi startera i suca.

U Zadru je Erste Plava liga u četvrtak. Na Višnjiku redovito nastupaju školarci iz cijele Zadarske županije, pa su tamošnja natjecanja među najmasovnijima i redovito ih prati velik broj gledatelja. Atletski klub Fortius je jedan od najmlađih u Hrvatskoj i organiziranjem Erste Plave lige želi privući što više djece u atletiku. Zbog toga će uskoro s mladim atletičarima u klubu početi raditi i Stipe Žunić, osvajač brončane medalje u bacanju kugle na Svjetskom prvenstvu u Londonu 2017.

Golemo je zanimanje za Erste Plavu ligu i u Makarskoj, gdje na stadionu Gradskog sportskog centra podno Biokova iz godine u godinu nastupa sve više školaraca. Udruga Ruke za bolju Makarsku, koja je organizator natjecanja, želi i na ovaj način poboljšati život lokalne sredine, što joj primarni cilj. Kvalifikacijsko natjecanje Erste Plave lige u Makarskoj je u subotu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime