Nostradamusova proročanstva prilično su dvosmislena, no za godinu pred nama ne ostavljaju puno prostora optimizmu

Michel de Nostre-dame francuski je liječnik i astrolog koji je ipak ostao najviše upamćen po svojim proročanstvima koje je objavio 1555. godine u 353 katrene. Dok jedni tvrde kako su njegova proročanstva dvosmislena i podložna tumačenjima kako kome odgovara, njegovi pobornici su uvjereni kako je Nostradamus imao uvid u drevne vještine, te jasno predvidio buduće događaje. U njegova se proročanstva ubrajaju i uspon Hitlera te Napoleona, ali i mnogi ratovi, prirodne katastrofe i računalni virusi. Njegovi pobornici tvrde kako je više od 70 posto njegovih proročanstava točno te da je čak predvidio i detalje poput požara pariške Notre Dame.

Ipak, obzirom na jezik kojim su pisane, Nostradamusove katrene podložne su raznim tumačenjima pa čak i ona najmračnija predskazanja treba uzimati sa zadrškom.

„Nekoliko mladih ljudi, polumrtvih za početak;
Mrtav u inatu; zbog njega će drugi sjajiti;
A na uzvišenom mjestu veliko zlo će se javiti;
Tužni koncepti da se naudi jedno drugome;

Svjetovni velikaš: masa će naslijediti;
Očevi i majke mrtvi od beskrajne tuge;
Žene ožalošćene, pošast žene-čudovišta;
Velikoga neće biti više; sav svijet koncu dolazi“

Zlokobnu katrenu Yearly Horoscope tumači kako će  znanstvenik (svjetovni velikaš) stvoriti biološko oružje najvjerojatnije u obliku virusa, (čudovišta u ženskom rodu) koji ljude može pretvoriti u zombije (polumrtve).  No konac svijeta koji se spominje jednako tako može značiti i promjenu svijeta, odnosno kraj svijeta kakvog poznajemo.

Biblijska glad

Nostradamus predviđa da će prvi znakovi da je svijetu došao kraj biti glad, zemljotresi, razne bolesti i epidemije kojih će biti sve češće. Pandemija korona virusa 2020. godine označava početak niza neželjenih događaja koji će utjecati na populacije širom svijeta.  Ipak, i ova katrena koja govori o velikom nedaćama može se tumačiti tek kao temeljita promjena sustava vrijednosti ili pak povratak u minulo vrijeme.

„Nakon velike nedaće za čovječanstvo, veća se sprema;
Veliki Pokretač obnavlja doba:
Kiša, krv, mlijeko, glad, čelik i kuga;
Viđena je nebeska vatra, duga iskra se kreće“

Muslimani će zavladati Europom?
„Na Dunavu i iz Rajne doć će piti,
Velika Kamila, bez pokajanja;
Oni uz Ronu strepe, još i više oni uz Loiru“
A blizu Alpa, Pijevac će ga uništiti“,.

Deva iz Nostradamusovog proročanstva, pretpostavlja se, simbol je arapskog stanovništva kojeg je sve više u Europi, a obzirom na to da se u drugim katrenama spominje i „zemlja uz Sienu natopljena krvlju“, pretpostavlja se i sukob s Europljanima. Ipak, nadu pruža stih „Pijevac će ga uništiti“, što bi se moglo protumačiti kao pobjeda Francuske.

Solarne oluje i globalno zatopljenje

2021. godine dogodit će se snažna solarna oluja koja može nanijeti veliku štetu planetu, a Nostradamus je upozorio i na globalno zatopljenje: “Vidjet ćemo kako se voda podiže, a zemlja pada ispod nje”. A i bez ikakvih proročanstava može se zaključiti kako borba za preostale resurse vodi masovnim migracijama i ratovima.

Asteroid će se sudariti sa Zemljom ili će joj se približiti

“Na nebu će čovjek vidjeti vatru i dugačak trag iskri”, napisao je. Ovo se može protumačiti kao predstojeća prirodna katastrofa, ali prema drugim tumačenjima govori o velikom asteroidu koji će se sudariti sa Zemljom. Jednom kada uđe u atmosferu, asteroid će se zagrijati i izgledat će kao vatra na nebu.

Strašan zemljotres će uništiti Kaliforniju

Prema tumačenju stiha koji je napisao, izuzetno moćni zemljotres uništit će Kaliforniju 2021. godine. Nostradamus predviđa da će snažni zemljotres pogoditi Novi svijet (zapadne zemlje), a Kalifornija je najočiglednije mjesto gde se tako nešto može dogoditi. Prema astrolozima, stih “Merkur u Strijelcu, Saturn se gasi” ukazuje na datum kada će planeti Mars i Saturn biti u ovom položaju na nebu – 25. studenog 2021.

Čipovi će biti ugrađeni u glave vojnika

Novi soj vojnika postat će prvi ljudski roboti koji su spasili čovječanstvo. Čip ugrađen u njihov mozak trebalo bi im pružiti digitalnu inteligenciju i nadogradnju koja jamči pobjedu, Iako se u stihovima spominje Milan, pretpostavlja se da riječ o vojnicima Novoga svijeta, odnosno SAD-a

Papa Franjo približit će ljude crkvi

Bez obzira na to koliko će još Papa Franjo biti poglavar Crkve, ostavit će divno i impresivno naslijeđe za sobom. Crkva će postati utočište sve više i više ljudi.(net.hr)