Naslov četvrtog nastavka feljtona izgovorio je Jadranko Prlić međunarodnim istražiteljima 2001. godine u Nizozemskoj!

ISTRAŽIVAČKI TIM PORTALA MEGAMEDIA

Dokumenti koji su se pojavili iz spisa haških osuđenika, bacaju svjetlo na činjenice, dokaze koji mijenjaju priče iz prošlosti. Veliki broj Hrvata smatrao je da je vodstvo Hrvata u BiH, na čelu s Matom Bobanom koji je bio predsjednik Hrvatske zajednice Herceg Bosna, predsjednik HVO-a, predsjednik HDZ BiH, časno i odgovorno obnašao svoju dužnost.  Jugoslavenski nacionalisti involvirani u instituciju Hrvatsku zajednicu Herceg Bosnu, inicirali su sastanak s tužiteljima Haaškoga suda puno prije nego što su postali predmet kaznenog progona za ratni zločin. Pojedinci kažu da svatko tko je čuo priču o Hrvatskoj zajednici Herceg Bosna od jugoslavenskih nacionalista, mora izgubiti povjerenje u povijest. Prihvaćanje priče zdravo za gotovo od neukih osoba koje se bave politikom, bila je modus operandi većine Hrvata u Bosni i  Hercegovini.

Povijest se iskrivljivala, povijesni prikazi se mijenjali, pristranosti i krivoga tumačenja, jugoslavenskih nacionalista involviranih u institucijama Hrvata. Optuživši vodstvo HDZ BiH kao klero fašističko koje je imalo plan izdvajanja hrvatskih općina iz BiH, pripajajući ih Republici Hrvatskoj. Dokaz tomu je davanje iskaza na osobni zahtjev  Jadranka Prlića (predsjednika HVO HZ-HB, Ministra vanjskih poslova BiH),  Carry SPORK istražitelju ureda tužiteljice Međunarodnog krivičnog tribunala za bivšu Jugoslaviju, dana 13. i 14. prosinca 2001. godine u Voorburgu u Nizozemskoj( Iskaz čini 175 stranica pisanog materijala). Bitno je napomenuti tko je Jadranko Prlić, za one koji ne znaju, radi se o komunističkom dužnosniku socijalističke partije, sveučilišnom profesoru koji je obnašao niz dužnosti , jedna od funkcija Jadranka Prilća bila je potpredsjednik Vlade Bosne i Hercegovine. Nakon te funkcije početkom 1991. godine  postaje direktor Holdinga Apro Mostar. U vrijeme kada je krenuo proces pretvorbe društvenog vlasništva, Holdiga Apro  (Hepok) je zapošljavao  4.000 radnika u 14 dioničkih društava. Činjenica je da je Holding Apro završio kao i projekt Vazduhoplovne industrije Soko Mostar, koji je vodio Dragan Čović.

Pretvorbeni kriminal državnih poduzeća, kao i jugoslavenski nacionalizam poveznica su Jadranka Prlića i Dragana Čovića, s tim da je Jadranko Prlić ideolog jugoslavenske  politike Dragana Čovića, aktualnog predsjednika  HDZ BiH. U iskazu koji je Jadranko Prlić dao istražiteljima stoji: „U prvih šest mjeseci krajem 1992. godine i početkom 1993 godine potpisao sam cca. 101 odluka koje je donijelo  Hrvatsko vijeće obrane, HZ HB, kao tijelo, od 101 odluke samo se jedna bila vojnoga karaktera i to o utemeljenju vojne industrije.“. Zanimljivo je da je Jadranko Prlić nagovorio Matu Bobana da krajem 1993. godine HZ HB donese odluku o imenovanju  Dragana Čovića voditeljem projekta vojne industrije Soko Mostar sa suradnicima. Upravni odbor  vojnog programa Soko-la, činili  su  Dragan Čović,  Neven Tomić, Mladen  Margeta, Dragan  Perić, Milivoje Petković i Vlado Čuljak. Kako je završio vojni program Sokola opisali smo u prethodnom nastavku feljtona.

Dragan Čović 1996. godine kandidirao se za gradonačelnika Mostara, a u svom iskazu istražiteljima Jadranko Prlić tvrdi da je bio  gradonačelnik Mostara za vrijeme Socijalističke Jugoslavije. Poznato je da je gradonačelnik Mostara bio i Neven Tomić. Dakle tri jugoslavenska nacionalista s istom šprancom prolazili su kroz instituciju gradonačelnika. Dragan Čović nije uspio, izgubio je izbore 1996. godine od protukandidata Ivana Prskala. U rujnu 1997. godine  postavljen je za savjetnika za gospodarstvo u gradskoj vladi. U rujnu 1997. godine Čović je postavljen za predsjednika GO HDZ BiH. Uspon dragana Čovića kroz HDZ BiH, osigurali se jugoslavenski nacionalisti koji su devedesetih godina skupa s njim po BiH, održavali tribine pod naslovom “Kuda ide BiH”, u organizaciji  Udruženja za Jugoslavensku demokratsku inicijativu, s ciljem očuvanja unitarističke Jugoslavije, protiveći se stvaranju suverene i neovisne Republike Hrvatske. 

Detalji iz iskaza Jadranka Prlića istražiteljima Međunarodnog kaznenog suda za Jugoslaviju  pokazuju i dokazuju o kakvim  radikalnim jugoslavenskim ideološkim  tezama vlada Jadranko Prlić sa svojim suradnicima, kroz instituciju HDZ BiH i HZ- HB, kasnije HR- HB.  Tvrdnja Jadranka Prlića da je postao član tijela stranke HDZ BiH 1996. godine, koju je napustio 2000. godine, uz  pojašnjenje da je bio na sastancima tijela HDZ-a kroz 1994. godinu, bez prava glasa, dakle Predsjednik Vlade Hrvatske Republike – Herceg Bosna , Ministar obrane Republike i Federacije , i nema pravo glasa u tom tijelu HDZ BiH…“dakle nisam bio član HDZ BiH , i nisam definirao politiku HDZ BiH, formalno sam postao član HDZ-a .,  onda kada je krenula implementacija mirovnih sporazuma, to je period kada se HDZ , barem  sam ja vjerovao opredijelio da počinje graditi, onakvu Bosnu i Hercegovinu kakvu sam ja zamišljao“, pojašnjava Prlić u svom iskazu.  Spirala zločina u ratu BiH bila je tema koju je pojasnio Prlić ističući da su te snage i u toku rata i nakon rata imale vrlo snažne primjese klero-fašističkih elemenata…Rat su vodile političke vođe u svojim strankama u Bosni i Hercegovini, koje su pobijedile na višestranačkim izborima u BiH…

Dragan Čović kao dužnosnik  Upravnog odbora Agencije za privatizaciju Hercegovačko neretvanske Županije, potpisuje Odluku o smjeni svih predsjednika upravnih odbora na tom području, “zbog loše provedbe privatizacije”. Glavni razlog donošenja odluke  bio je privatizacija Aluminija Mostar, čija privatizacija je bila provedena bez upliva  grupacije Dragana Čovića i Jadranka Prlića. Sukob Dragana Čovića , Jadranka Prlića s jedne strane, Mije Brajkovića i Mile Puljića s druge strane datira od dana kada nisu dozvolili da Dragan Čović postane ministar privatizacije u Vladi H/n županije. Početkom 1998. godine Dragan Čović u svojstvu Predsjednika GO HDZ Mostar, sazvao je sve direktore poduzeća, na sastanak s jednom točkom dnevnoga reda- privatizacija i dokapitalizacija. Akcent je bio na dokapitalizaciji poduzeća, a ne privatizacija (Ivan Prskalo) . Josip Muselimović kao odvjetnik bio je suradnik Dragana Čovića.

Pravosudna mreža, danas prepoznatljiva kao Sokolova pravosudna mafija kod Hrvata, osigurala je da Jadranku Prliću, Draganu Čoviću, Anti Jelaviću sa suradnicima do danas ne budu privedeni pravdi, tj. da ne odgovaraju za kriminal iz pretvorbe i privatizacije državnih poduzeća. Organizirani kriminal ratnog profiterstva, suradnja jugoslavenskih nacionalista došla je do izražaja kroz projekt vojne industrije HVO-a, Soko Mostar,  šverca oružja, nafte i naftnih derivata, naoružavanja i opremanja muslimanskih i srpskih snaga za vrijeme napada na hrvatski prostor, tijekom  1992./93/94. godine, posredno preko agenture Kontraobavještajne službe oficira JNA koji su djelom bili involvirani u HVO.  Jadranko Prlić, Dragan Čović, Ante Jelavić, Ivica Rajić, Miroslav Prce, Miroslav Rupčić, samo su pojedinci  koji čini lepezu jugoslavenskih nacionalista u HDZ BiH. Projekt jugoslavenskih unitarista  nazvan Hercegovačka banka, bio je mafijaški kako je okončan pravomoćnim presudama BiH sudova protiv pojedinaca, Jelavića, Rupčića, Medića, Prce…. Poduzeća Soko Vit Mostar, Monitor M. Grude i Mostar, Mondo, Srednjobosanska banka Vitez, Posavska gospodarska banka Orašje, čine okosnicu organiziranog kriminala jugoslavenskih nacionalista 1997. godine. Pljačka proračunskog novca Republike Hrvatske preko Privredne banke d.d. Zagreb…uz asistenciju nižih kriminalnih skupina koje su predvodili Ljubo Ćesić, Vladimir Šoljić, Ivan Bender, Ivica Raić…i svih onih koji su bili odgovorne osobe u poduzećima koja su nestala iz registra sudova Sokolove pravosudne mafije, a koja su imala imovinu milijunske vrijednosti… Lažna svjedočenja dužnosnika HVO,  HZ-HB, pred istražiteljima međunarodnog kaznenog suda za prostor Jugoslavije, (samoinicijaticom svjedoka, s ciljem da izbjegnu odgovornost ) bacaju novo svjetlo na organiziranu mafiju jugoslavenskih nacionalista koji imaju uporište u strukturama jugoslavenskih tajnih službi involviranih u pravosudni sustav Hrvata. Sokolova pravosudna mafija ! Za njih  HVO ima klerofašističkih elemenata,  HDZ je zločinačka organizacija, a hrvatski narod? (NASTAVLJA SE…)

POGLEDAJTE DOKUMENTACIJU:

1 KOMENTAR

  1. Dugo već pišete, godinama i ništa se nije promijenilo, niti će. To je takav narod, malograđanski pogled na svijet i na život uopće. Tko je pametan, pobjegao je čim je tito počeo šepati, a i prije. Kod nas se nikada neće poštovati zakon kao u razvijenim zemljama. Možda je Hrvatska po tom pitanju nešto bolja od Srbije i BiH, ali daleko je to od približno pravne države i tržišne ekonomije, jako daleko, i koliko se god kome ne sviđa kad se kaže da je Hrvatska dio Balkana, to je istina, jer da nije onda se ne bi zakon primjenjivao ,,malo ćemo ovako, malo onako”. Osim Slovenije, sve ove ex yu zemlje su po tom pitanju – užas i strava od pravne države.
    I neće se to nikada promijeniti demokratskim putem, jer većina su kryptokomunisti!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime