Ugledni mostarski odvjetnik ističe kako je praksa kantonalnih – županijskih   sudaca Širokog Brijega i Mostara, a koji su sudjelovali u pretvorbi imovine SOKO Vazduhoplovstvo d.d. i koji su dobili naziv suci Sokolovci, da sude na mafijaški način

Navodi uglednog odvjetnika, uz niz oglednih primjera dokazuju kako ništa nije prepušteno slučaju.

Sprega županijskih tužitelja i sudaca znatno utječe na broj Hrvata koji će opstati na prostoru Hercegovine. Egzodus Hrvata iz Hercegovine dijelom se odvija planski od strane predstavnika komunističke kaste, koja je našla uporište u HDZ BiH. Primjenjuje se model gdje se pojedine obitelji motiviraju na napuštanje prostora Hercegovine, pritiscima, raznim represijama, nezakonitim optužbama i nezakonitim procesuiranjima. Dragan Čović kao lider sokolovaca od strane odvjetnika okarakteriziran je kao  ekstremni indoktrinirani komunista, koji godinama provodi represiju nad istinskim Hrvatima, braniteljima, kao mrzitelj svega što je hrvatsko. Tumačenje današnjeg fenomena vlasti u Zapadnoj Hercegovini koju predvode komunisti i Jugoslaveni na  čelu sa sokolovcima, puno je ekstremniji i radikalniji u odnosu na vrijeme komunizma kada su Hrvati Zapadne Hercegovine masovno napuštali svoja ognjišta i odlazili prema njemačkim bespućima. Portal Megamedia pokušava selektivno prikazati fenomene komunista Zapadne Hercegovine koji su premrežili HDZ BiH, a vremenom ucijenili i dio franjevaca koji odobravaju demografski zločin komunista, koji se nadvija nad Zapadnom Hercegovinom već puna dva desetljeća.

U prethodnom feljtonu predočili smo samo dio jedne presude koji ukazuje na pljačku novaca iz hrvatskog proračuna, koji su kao pomoć Hrvatima, pristizali na prostore gdje žive Hrvati u Bosni i Hercegovini. Fenomen vlasti sokolovaca zrcali se u pljački Hrvata, za koju nitko nije odgovarao do danas, prvenstveno zahvaljujući sprezi mafijaških, odnosno sokolovih tužitelja i sudaca. Ugledni mostarski odvjetnik tvrdi kako se radi o sprezi mafijaških klanova, koje predvode predstavnici komunističkih obitelji Zapadne Hercegovine: Čolaci, Čovići, Naletilići, Ćavari, Rudeži, Mikulići, Zeljke, Čuljci, Bandići… Radi se o obiteljima koje su u svoja revolucionarna komunistička vremena odbacili fundamentalno-crkvenu ideju kako je “svaka vlast od Boga”. Prirodu političke vlasti bivših komunista danas vidimo kao zakletih HDZ-ovaca, navodnih branitelja hrvatskih nacionalnih interesa. Svoju tradiciju danas crpe uz odobravanje, predstavnika franjevačke skupine, kojoj doznačavaju sitni dio od milijunske pljačke.

Sudbina deset tisuća pripadnika HVO-a, danas poznate zaboravljene skupine, koja se nije snašla u lažiranjima ratnih puteva, koje su organizirali predstavnici teritorijalne obrane, oficira JNA, involviranih u HVO, koji su to izveli seklektivno po naputku sokolovog klana. Lideri lažiranja vojnih mirovina i poznati falsifikatori su: Toša Naletilić, Marinko Krešić i Ljubo Ćesić. Posljednja dvojica su u komedijaškom tijelu koje nosi naziv Generalski zbor ili “Mupett Show generalski zbor” kako ih je nazvao jedan od časnih hrvatskih generala iz Hercegovine progonjen kao zvijer posljednjih nekoliko godina od strane sokolovaca, samo je paravan falsifikatora vojnih mirovina HV-HVO tandema, Krešić i Ćesić. Isplata plaća i mirovina s obje strane granice istovremeno, pripadnicima HV-HVO u istoj osobi, model je koji su osmislili pribavljajući sebi protupravnu imovinsku korist. Štete su milijunske, a sankcije se svedu na beznačajne predmete, guljenje krumpira i rada za opće dobro po staračkim domovima. Ugledni odvjetnik s početka naše priče ističe kako samo predmet Monitor i Monitor M, poduzeća iz kojih je nestalo preko 500 milijuna maraka, zahvaljujući širokobriješkim tužiteljima i sucima, koji su svojim nečinjenjem zataškali povijesnu pljačku hrvatske imovine nikada nije dočekao pravdu.

Kako funkcionira pravosuđe Širokog Brijega prikazati ćemo predmetom Marine Mišetić Zeljko od 17.06.2019. godine – dopis Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH. Prokazana pravosudna mafija Županijskog suda Široki Brijeg, suca Mile Zeljko, koji nesporno čini više kaznenih djela u kontinuitetu svoga rada. Molimo čitatelje portala Megamedia da pozorno izanaliziraju Predstavku Marine Mišetić Zeljko od 11.06.2019. godine koja je dostavljena Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću Bosne i Hercegovine.(NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime