Zastavnik prve klase JNA Miroslav Prce, poznat je po istupu, ekstremnom govoru podoficira JNA, u Dugom selu pokraj Zagreba. Tada, 1991. godine podoficir je megafonom  prijetio hrvatskom narodu, kako će tenkovima pregaziti one koji stanu na put JNA

Borba za očuvanje Titove Jugoslavije, od strane komunističke partije u JNA, nije nepoznanica svim onima koji su se s dr. Franjom Tuđmanom  zalagali za uspostavu Hrvatske države, kao samostalne suverene i neovisne. U ovom feljtonu prikazati ćemo jednog ekstremnog pojedinca iz JNA, koji dolazi na prostor Hercegovine po zadatku i uputi sigurnosnih službi Beograda. Miroslav Prce sin Stojka rođen je 1953. godine u hercegovačkom gradiću Stocu. Metodologija rada sigurnosnih službi Beograda na prostoru Bosne i Hercegovine, preko Banja Luke, posredno preko ispostava humanitarnih, vjerskih i bankarskih organizacija svakim danom postaje jasnija. No vratimo natrag na 01.01.1997. godine, kada kreće realizacija plana ukidanja politike HDZ Republike Hrvatske i dr. Franje Tuđmana, pripremom vojnog puča protiv politike dr. Franje Tuđmana u Bosni i Hercegovini. Konkretno, radilo se o pripremi V. Sabora HDZ BiH, za koji su eksperti iz Beograda imali pripremljen plan i operativce koji će taj plan realizirati.

Uloga jugoslavenskog agenta Dragana Čovića, bila je da se izlobira u Zagrebu kako bi mogao postati kandidat za predsjednika HDZ BiH. Ukoliko ne prođe, Dragan Čović u pričuvnoj opciji bio je kapetan prve klase JNA Ante Jelavić. Financijska potpora beogradskog plana bila je involvirati što više agenata u HDZ BiH, kao izaslanika za V. Sabor HDZ BiH. Županijske organizacije HDZ BiH, s predstavnicima koji većinom dolaze iz udbine i kosovske mreže te otvoreno kreću u agitiranje i podupiranje Dragana Čovića. Mali broj naivnih, uglavnom neobrazovanih generala HVO-a, dao je potporu Draganu Čoviću i njegovoj političkoj opciji, koju su predvodili Jadranko Prlić, Mijo Brajković, Jozo Marić, Ivan Bender, Pero Marković i ostali, uredništvu poznati iz popisa. Motiv davanja potpore od strane pojedinih visokih časnika HVO-a, oficirima JNA involviranim u HDZ BiH, kao kandidatima za liderske pozicije, bili su nepovratni krediti Ministarstva obrane, koje je dodjeljivao oficir JNA Miroslav Prce, koji 1997. godine preko noći postaje kadar HDZ BiH, kao pomoćnik ministra obrane Ante Jelavića-kapetana JNA. Po odrađenom planu Beograda, nakon V. Sabora HDZ BiH 1998. godine, oficiri JNA i nekadašnji milicajci zauzimaju strateške pozicije u HDZ BiH. Miroslav Prce postaje ministar obrane Federacije BiH, kao kadar HDZ BiH. Većini časnika HVO-a, dragovoljaca Domovinskog rata pripremljene su disciplinske mjere upozorenja od mogućnosti podizanja Optužnica za kazneni progon, za počinjeni ratni zločin. Vremenom, svi oni visoki časnici HVO-a, koji se nisu pokorili politici Beograda koju su provodili Ante Jelavić i Dragan Čović, dobili su pozive od Tužiteljstva BiH, kao osumnjičenici za ratni zločin. Nakon toga su protiv određenih visokih časnika podignute i optužnice. U sukobu optuživanja, prebacivanja odgovornosti stradali su mnogi časnici HVO-a.

Dosada smo objavili dijelove presuda iz kaznenog postupka protiv oficira JNA Ante Jelavića, Miroslava Prce i milicajca Miroslava Rupčića, koji su sustavno, planirano pljačkali proračunski novac Republike Hrvatske, koji je namjenski dolazio kao pomoć Hrvatima Bosne i Hercegovine. Grupa pripadnika HVO-a, rukovodila je logističkim centrom u Grudama, koji je bio glavni kanal za priljev materijalne i financijske pomoći iz Republike Hrvatske za HVO. Milijunska pljačka proračunskog novca Republike Hrvatske, sankcionirana je benignim, malim kaznama, zahvaljujući pravosudnoj mafiji koja i danas vlada cijelim sustavom pravosuđa u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj. Pravosuđe Republike Hrvatske procesuiralo je Antu Jelavića, Ljubu Ćesića i Ivicu Raića za sitna i beznačajna djela, koja su završila kaznama guljenja krumpira. Posebna tema narednih feljtona biti će i lažirane vojne mirovine HV-HVO, dupla primanja lažnih ratnih puteva u Bosni i Hercegovini-HVO i Republici Hrvatskoj-HV, istih osba koja primaju plaće i mirovine u dvije države. Lažni i pozadinski generali takozvanog Generalskoga zbora, predvođeni kriminalnom grupacijom na čelu s Ljubom Ćesićem i Marinkom Krešićem su na predvodnici novih prijavara u Hrvata, a znamo kako je Ljubo Ćesić to svojedobno radio sa 66. pukovnijom HV.

Na uvid čitateljima feljtona ovaj put prezentiramo presudu Suda Bosne i Hercegovine br. KPV-13/04 od 30.09.2004. godine, kojom je podoficir JNA, kasnije ministar obrane Federacije BiH, Miroslav Prce osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu od 5 godina. Danas, Miroslav Prce, zahvaljujući HDZ BiH, uživa u dubrovačkoj vili, kupljenoj proračunskim novcem Republike Hrvatske. (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime