I ove godine Sinj na tjedan dana postaje grad hrvatskih zvijezda u svjetskoj znanosti i grad znanosti. Pogađate: na Festivalu znanosti – Sinj 217.!

FZS 2017. održat će se u Sinju od 16. do 21. 10. 2017. pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske i potporom Ministarstva znanosti i obrazovanja, a gosti će biti naši vrhunski znanstvenici u svjetskoj znanosti: I. Đikić, G. Paić, T. Prokopec, J. Faričić, R. Matasović, L. Forro, T. Žakula, N. Raos, B. Salopek-Sondi, I. Sondi, A. Radonić, K. Vlahoviček, O. Polašek i T. Portada. Svečano otvaranje Festivala održat će se u ponedjeljak 16. 10. u 17:30 sati u Alkarskim dvorima, a Festival će otvoriti izaslanica Predsjednice, g. Renata Margaretić Urlić. Nakon predavanja Ivana Đikića i Guya Paića, održat će se okrugli stol o kurikularnoj reformi, na kojem će raspravljati vrhunski znanstvenici – gosti Festivala, te izaslanica Predsjednice, kao i državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Tome Antičić.

Organizacijski odbor FZS 2017.
Mislav Cvitković, mag. phys.,
Dr. sc. Toni Mastelić
Martin Vrlić, univ. bacc. phys.
Mate Jagnjić, univ. bacc. phys.
Nedo Knezović, univ. bacc. ing. el.

Uz popularnoznanstvena predavanja u Alkarskim dvorima navečer, naši će gosti na tjedan dana postati nastavnici u školama, te će djeci održavati satove fizike, biologije, kemije, hrvatskoga, zemjlopisa…. umjesto njihovih nastavnika. Uz to, ove godine organiziramo znanstvene radionice za učenike “Analizom pogodi koja je sol u vodi!”, na kojima će posebno odabrana grupa od 10 učenika svaki dan poslije podne iz prve ruke u radionici od par sati imati priliku sudjelovati u istraživačkom radu. I ovim putem molimo sve zainteresirane da se prijave! (mailom na fzsinj@gmail.com). U četvrtak 19. 10. bit će javno promatranje neba teleskopima za sve uzraste u suradnji sa Zvjezdanim selom Mosor, nakon predavanja Ante Radonića koji će voditi promatranje. U petak će nakon predavanja biti Večer kemije, a u subotu će Festival završiti drugim javnim promatranjem neba za sve uzraste i Znanstvenim kvizom za srednjoškolce s vrijednim nagradama (3000, 2000 i 1000 kn i brdo knjiga!). Detaljan raspored vidite u privitku, a mi Vas pozivamo da dođete i vidite najnoviju svjetsku znanost iz prve ruke od najboljih znanstvenika u Sinju, te zajedno s nama pokažete da je znanje naša najveća vrijednost 21. stoljeća!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime