Kino Mediteran Podgora nastavlja sa svojim aktivnostima i u 2018. godini, a program počinje domaćim hitom OSMI POVJERENIK i to svega nekoliko dana nakon izlaska u hrvatskim kinima

OSMI POVJERENIK / Ivan Salaj / Hrvatska / 139′ / 2018.
Siniša Mesjak, arogantan i ambiciozan političar u usponu, nađe se u središtu skandala. Kako bi ga sklonio od javnosti, premijer ga imenuje povjerenikom vlade RH na najudaljenijem naseljenom otoku Trećiću, sa zadatkom organiziranja lokalnih izbora. Predhodnih sedam povjerenika u tome nije uspjelo.
Na Trećiću nema telefona, interneta ni signala za mobitel, a veza sa kopnom ovisi o nafti koju dostavljaju talijanski šverceri. Otočani govore nerazumljivim dijalektom i bez prevoditelja Tonina, infatilnog mladića koji boluje od čudne padavice, Mesjak ne bi razumio ni riječi. Nastojeći pronaći način da ostvari svoju misiju, Mesjak otkriva nestvaran svijet Trećića, pronalazi nevjerovatne likove, najboljeg prijatelja u životu i… samoga sebe.

Tako će Podgorani u nedjelju, 14.siječnja s početkom u 19 sati moći pogledati najnoviji domaći filmski hit po cijeni 20,00 kuna. Kino Mediteran održava se uz potporu Zaklade «Kultura nova», Hrvatskog audiovizualnog centra i Splitsko-dalmatinske županije, a gostovanja u Podgori su pod pokroviteljstvom TZ Podgora i Općine Podgora. – Općina Podgora dobila je sredstva za digitalizaciju kina Mediteran na natječaju Ministarstva kulture za investicije u kulturi. Ovaj projekt digitalizacije koji smo radili u suradnji s Općinom Podgora značajan je za cijelo Makarsko primorje jer će biti jedino digitalizirano i suvremeno opremljeno kino u regiji koje će raditi cijelu godinu i koje će omogućiti prikazivanje svih najnovijih filmova u tehnički najsuvremenijim uvjetima, kazao nam je Alen Munitić, umjetnički direktor.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime