Forum mladih zadarskog SDP-a se pita: Jesmo li slijepi pored zdravih očiju?

0

U posljednje vrijeme zadarsku crnu kroniku redovito pune događaji poput masovnih tučnjava, obiteljskog nasilja, pucnjave i ubojstava, počinje priopćenje Foruma mladih SDP-a Zadar koje prenosimo u cijelosti

Ovim priopćenjem želimo se osvrnuti na događaj u kojem je 31-godišnjak brutalno pretukao 17-godišnju Zadranku. Intenzitet ozljeda koji je zadobila šokirao je sve naše sugrađane i sugrađanke, te nam je dao na razmišljanje u kakav se to grad pretvaramo i želimo li živjeti među takvim nasilnicima? Postavlja se pitanje, kakve su kazne za takve nasilnike, obavljaju li naše institucije svoj posao i zašto se ovakvi monstrumi poznati policiji i dalje šetaju gradom?

Za žrtvu ovog događaja najgore tek slijedi. Od liječenja fizičkih i psihičkih posljedica premlaćivanja do istjerivanje pravde na hrvatskom sudstvu u koje građani imaju sve manje povjerenja. Ono što je gore od samih nefunkcionalnih državnih institucija je bolna tišina i indiferentnost građana.

Postavlja se pitanje tko nam može garantirati da se u skoroj budućnosti neće ponoviti isto? Hoće li te iste institucije i dalje štititi kriminalce, dok će jedina reakcija i osude ovakvim događajima biti prolazni komentari na društvenim mrežama.

Nad ovakvim događajima ne smijemo šutjeti. Dok neki naši sugrađani skupljaju potpise za ukidanja Istanbulske konvencije nasilje nad ženama raste. Spomenutu peticiju je potpisao i gradonačelnik Branko Dukić koji još uvijek nije reagirao na tešku sudbinu svoje sugrađanke, a podsjećamo da je na Gradskom vijeću bio među onima koji su bili protiv potpisivanja Europske povelje o ravnopravnosti spolova. Podsjeća li time Hrvatska na divlji zapad i nerazvijene zemlje u kojima se ovakvi zločini ne sankcioniraju?

Ponosi li se i danas Branko Dukić svojim potpisom nakon ovog događaja?

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime