Krajem ožujka, putem facebook stranice Građanske inicijative „Forum Obrovac“ upućen je poziv svim građanima i svim zainteresiranima da predlože mjere pomoći kako obrovačkom lokalnom gospodarstvu tako i građanima, ali mjere  koje su prije svega u nadležnosti  jedinice lokalne samouprave Grada Obrovca

– U desetak dana stigao je popriličan broj prijedloga od kojih su izvučeni oni najkonstruktivniji i za prvu ruku najlakše provedivi. Od niza prijedloga sastavljen je paket mjera u obliku dokumenta koji je pismenim putem upućen prema Gradu Obrovcu. Nažalost, do danas nikakav odgovor nismo dobili, niti su predstavljene bilo kakve mjere za pomoć građanima i obrovačkom gospodarstvu. Cijeli dokument dostavljamo u prilogu.

Možda je zanimljivo napomenuti kako je usprkos cijeloj ovoj situaciji u kojoj se nalazimo, kod ljudi još uvijek prisutan iracionalan strah jer smo velik broj prijedloga dobili anonimno, ali isto tako i dosta naših sugrađana uviđa važnost aktivnog građanstva, pa ipak možemo kazati kako se stvari polako kreću i prema naprijed.

Pošto inertna vlast i inače izbjegava pozornost, možda joj upravo pozornost medija bude zamašnjak za što skorije iznalaženje rješenja za pomoć svom stanovništvu ali i poduzetnicima koji su i bez krize i korona virusa na rubu izdisaja, poručuju iz Foruma Obrovac.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime