Jučer ujutro nešto prije 10 sati, došlo je do požara na poslovnom prostoru u centru Vira. Prema službenim informacijama, nepoznati počinitelj je na pomoćnom objektu obiteljske kuće (skladištu), djelovanjem otvorenog plamena ili gorive tvari namjerno izazvao požar uslijed čega je u unutrašnjosti objekta u potpunosti izgorjela razna oprema i inventar kojim se oprema ugostiteljski objekt

Požar su, informiraju iz PU Zadarske, u 11 sati ugasili vatrogasci, ozlijeđenih osoba nije bilo. Materijalna šteta pričinjena vlasnicima je više tisuća kuna. Na mjestu događaja izvršen je očevid te je u tijeku kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja u svezi kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Reporteri portala Megamedia bili su na mjestu događaja gdje su zatekli policijske inspektore, ali i vlasnike poslovnog objekta. Požar je pričinio veliku štetu i na susjednom objektu, no na požarište je prvi stigao jedan poduzetnik I.R. sa svojim kamionom-cisternom punom vode te uz pomoć još jedne osobe prvi krenuo gasiti požar. Tek kasnije su stigli i vatrogasci koji su u potpunosti obuzdali opasnu vatrenu stihiju.

U izgorjelom objektu se, između ostaloga, nalazilo i pet plinskih boca koje, samo pukom srećom, nisu eksplodirale. Da se to dogodilo, nastradale bi i kuće u radijusu 20 metara, ali i djeca te prolaznici kojih je u blizini bilo obzirom se radi o jednom od najprometnijih dijela ovog otoka.

Osim opreme za ugostiteljstvo, u izgorjelom objektu se nalazila i veća količina specijaliziranog građevinskog alata kao i motocikl vrijedan između 35 i 40 tisuća kuna. Ukupnu štetu vlasnici objekta preko 150.000,00 kuna jer je osim motocikla, alata i opreme i sam objekt postao potpuno neupotrebljiv.

Vlasnici imaju određene sumnje tko bi mogao stajati iza ovog opasnog čina u kojem su, samo srećom, izbjegnute ljudske žrtve. Već nekoliko mjeseci, kažu, redovito komuniciraju sa policijskim službenicima upozoravajući ih na određene osobe koje ne poštuju zakon te ovo nije prvi incident. Nažalost, policija nije na vrijeme uspjela utvrditi tko su sve počinitelji prijašnjih kaznenih i prekršajnih dijela, pa bi upravo ovaj požar mogao ubrzati već ranije pokrenute izvide.

DVD na Viru formalno postoji, ali ne funkcionira, no to ne ometa Rajka Radovića kao predsjednika Vatrogasnog društva da uredno prima plaću. Da nije bilo lokalnog poduzetnika sa cisternom, požar bi sigurno zaprijetio i okolnim kućama u ovom gusto naseljenom dijelu Vira

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime