Ovaj petak 13. bio je u Osnovnoj školi Murterski škoji u Murteru u znaku provedbe projekta “Dica sade više – za stupanj niže”. Učenicima je podijeljeno više od 200 sadnica maslina, čempresa i lovora za sadnju u idućem tjednu i sudjelovanje u kampanji ozelenjavanja Murtera “Dica sade više – za stupanj niže”

U protekla dva tjedna, Argonautim tim proveo je 13 edukativnih radionica sa svim razredima OŠ Murterski škoji i u Područnom odjelu u Betini. Svi su učenici naučili nove informacije o važnosti ozelenjavanja, negativnim stranama urbane gradnje bez zelenila, utjecaju zelenih površina na prosječne godišnje temperature te su dobili upute kako, zajedno s obitelji sudjelovati u kampanji #dicasadeviše.

Naime osim što će učenici zajedno sa svojom obitelji posaditi dobivenu sadnicu u okućnici, pozvani su i da svoju akciju ovjekovječe fotografijama i videom te objavom istih na društvenim mrežama s hashtagom #dicasadevise kako bi poslali javnosti jasnu poruku o važnosti očuvanja i obnove zelenila u naseljima.

Osim sadnje u okućnicama, u četvrtak 19. listopada, 2023. s početkom u 12:30 h, u školskom dvorištu posadit će se i drvored od 12 murvi. Učenici koji su predsjednici razreda zajedno s Argonautinim volonterima pomoći će u sadnji.

Također u sklopu kampanje u suradnji s Komunalnim poduzećem Murtela mladi međunarodni volonteri Europskih snaga solidarnosti posadit će novih 30 čempresa na javnoj površini.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime