Jučer,  u 19.00h službenici MRCC Rijeka zaprimili su poziv hitnosti očevidca o iznemoglom plivaču na poziciji 300 do 400 metara ispred gradske plaže Puntamika, slijedom čega su obaviješteni službenici Lučke kapetanije Zadar, koji su odmah isplovili u spasilačku akciju prema dojavljenoj poziciji, kamo su pristigli u 19.10h

U međuvremenu je do plivača doplovila i jedna manja privatna brodica hrvatske zastave, voditelj koje je pomogao službeniku LK Zadar pri izvlačenju plivača iz mora.

Nakon što je spašen plivač, pri svijesti, bez vidljivih ozljeda ali prilično iscrpljen, prekrcan na spasilačku brodicu Zadarske kapetanije odmah je prevezen u Gradsku luku, kamo su pristali u 19.28h, kada su spašenika u daljnje medicinsko postupanje preuzeli već ranije angažirani djelatnici Hitne medicinske pomoći Zadar, čime je spasilačka akcija uspješno okončana.

Prema podatcima Lučke kapetanije Zadar, prikupljenim u okviru očevida, iz mora je spašen P.B.K. (rođen 1951. godine), državljanin Kraljevine Švedske.

U 21.21h službenici MRCC Rijeka posredstvom Županijskog dojavnog centra 112 Zadar zaprimili su dojavu očevidca o plutajućem, navodno, beživotnom tijelu u moru kod Velog Iža, slijedom čega je u koordinaciji sa Lučkom kapetanijom Zadar i Pomorskom policijom Zadar pokrenuta potražno – spasilačka akcija.

Obzirom da je traganje započelo u večernjim satima, MRCC Rijeka je u 23.30h privremeno oglasila prekid potražne akcije, koja je nastavljena jutros, 26. svibnja, odmah po razdanjivanju i za sada nije dala rezultata.

U MRCC Rijeka prethodno nije zaprimljena dojava o nestanku osobe, a sve informacije u slučaju pronalaska beživotnoga tijela bit će komunicirane prema javnosti od strane Policijske uprave Zadarske.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime