“I sve će na kraju nekom misterijom biti dobro…” A bilo je i više nego dobro na posljednjoj ovosezonskoj premijeri u zagrebačkom Kazalištu Komedija

Gromoglasnim pljeskom nagrađen je autorski tim te kazališni ansambl koji su, nakon višemjesečnih priprema, maestralno prikazali jednu od najljepših ljubavnih priča svih vremena – Zaljubljeni Shakespeare. Sudeći prema prvim reakcijama, Zagreb se zaljubio u priču o mladom piscu Shakespearu i njegovoj Violi u izvedbi glavnih protagonista, Filipa Juričića i Dajane Čuljak.

Iako prvenstveno komedija, Zaljubljeni Shakespeare spoj je melodrame i romanse, koja publiku vodi na emotivno putovanje u davnu prošlost, u vrijeme kada je živio jedan od najpoznatijih pisaca svijeta. Smijeh i suze, sreća i tuga isprepliću se tijekom višesatne izvedbe ove romantične kazališne priče o fatalnoj i strastvenoj ljubavi dva mlada ljubavnika, s brojnim zavrzlamama, zanimljivim zapletima i lepezom komičnih likova, u vrsnoj interpretaciji Komedijinog ansambla. Nastala u koprodukciji s HNK u Varaždinu te u suradnji s autorskim timom iz Češke, redateljem Stanislavom Slovákom, scenografom Jaroslavom Milfajtom, kostimografkinjom Andreom Kučerovom i koreografom Michalom Matějem, ovo će ostvarenje zasigurno privući brojne poklonike i postati još jednom hit predstavom kazališta s Kaptola.

Svečanu noć, svojim su dolaskom uveličale i brojne osobe s hrvatske društvene scene poput Tihane i Saše Zalepugin, Sonje i Gordana Jandrokovića, Danijele Pintarić,voditeljice i urednice Lane Pavić,glumaca Matije Prskalo, Ive Visković Križan, Kristine Krepele, Sanje Marin, Ane Magud, Tare Rosandić, Ana Marije Percajić, Perice Martinović, Slavice Knežević, Nade Abrus, Nere Stipičević, Olge Pakalović, Vladimira Posavca Tušeka, Hrvoja Klobučara, Marka Torjanca, Petra Puškarića, Marka Braića, redatelja Vinka Brešana, dizajnera Aleksandra Šekuljice, modela Joška Tešije, Iris Androšević Pinjuh, Nevene Mrkonjić iz Zaklade Marin Čilić te brojnih drugih.

Izniman film redatelja Johna Maddena Zaljubljeni Shakespeare bio je globalni događaj 1998. godine, a za pozornicu ga je 2014. adaptirao Lee Hall koji je slično već uspješno napravio i s hitom Billy Elliot. Predstava prikazuje ljubavnu aferu čuvenog dramskog pisca u vrijeme kada je pisao Romea i Juliju. Iako izmišljena, priča obiluje brojnim referencama na mnoge Shakespearove drame, a nekoliko je likova utemeljeno na njegovim stvarnim suvremenicima. Riječ je o, riječima jednog poznatog engleskog kritičara, “ljubavnom pismu kazališta samome sebi”; fascinantnoj priči o tome kako je od izvorno planirane drame „Romeo i Ethel, gusarska kći“, nastala drama tisućljeća, „Romeo i Julija“, i to zahvaljujući snazi ​​svemoguće ljubavi.

Komedija Zaljubljeni Shakespeare u svibnju je na rasporedu 6.,7.,8.,23. i 24., a ulaznice se mogu osigurati na blagajni Oktogon od ponedjeljka do petka od 8 do 17 sati, a subotom od 8 do 13 sati te na blagajni Kaptol od ponedjeljka do subote od 10 do 14 satii sat i pol prije početka predstave. Također, ulaznice se mogu kupiti i na službenoj stranici kazalištawww.komedija.hr. Najnovije informacije dostupne su i na službenoj Facebook stranici te Instagram profilu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime