Na Izvanrednom saboru Domovinskog pokreta, održanom u subotu 9. listopada 2021. u hotelu International u Zagrebu, saborski zastupnik i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, izabran je jednoglasno za novog predsjednika stranke Domovinski pokret

Voditeljica programa bila je Ivana Šundov, a za atmosferu su se pobrinuli glazbenici Marko Pecotić uz pratnju Berislava Antice, Stjepan Franetović uz pratnju Nine Cossetto te Pero Galić u pratnji sina Sebastijana.

Izvanrednom saboru DP-a prisustvovali su i brojni ugledni gosti poput Stjepana Tuđmana, sina prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, Bosiljka Mišetića,  Zlatka Hasanbegovića, Ane Lederer, Denisa Ostrošića i ostalih.

Radić: Domovinski pokret okupio je sve što je disalo hrvatski

Tijekom programa okupljenima se u uvodnom dijelu obratio i zamjenik predsjednika stranke Domovinskog pokreta Mario Radić koji je tom prigodom naglasio da su iza Domovinskog pokreta dvije godine intenzivne političke borbe dodavši da je Domovinskom pokretu pošlo za rukom ono što nikome do sada nije.

“U iznimno kratkom vremenu, okupili smo gotovo sve što je disalo hrvatski, i unatoč drugačijim predviđanjima, onih kojima smo smetali – ostvaren je treći rezultat na predsjedničkim, parlamentarnim i na lokalnim izborima. Mi smo pobjednički pokret koji je osnovao svoje ogranke u svakom kutku naše Domovine.”

Naglasivši kako Domovinski pokret danas postaje baza hrabrih, Radić je tom prigodom nadodao:

“Samo snažni i spremni, možemo pobjeđivati na izborima koji dolaze. A naše su pobjede važne zbog ideje koja nas je okupila, zbog uspješne, sretne i ponosne Hrvatske, zemlje jednakih prilika za sve ljude koji nikad više neće napuštati svoju Domovinu.”

Penava jednoglasno izabran za predsjednika Domovinskog pokreta

Ivan Penava jednoglasno je izglasan za predsjednika Domovinskog pokreta te je poručio kako će sa svima prisutnima okupljenima oko ideje Domovinskog pokreta vratiti preotetu Hrvatsku Hrvaticama i Hrvatima i svim hrvatskim građanima kojima je Hrvatska domovina.

“Svako vrijeme i svaki čovjek ima svoju 1991.! Onaj trenutak istine kada svaki čovjek mora sebi i svima oko sebe pokazati tko je i što je, svaki od nas, kao nekada heroji moga grada Vukovara. Svatko ima svoje polje, kukuruzno polje kroz koje mora proći i braniti ono što svaki od nas ima – trenutak u  vječnosti u kojem mora ustati i braniti svoje najmilije: svoju djecu, svoju ženu, svoje sestre i braću, oca i majku, svoj dom i Domovinu!”, izjavio je Penava u svom obraćanju okupljenim članovima Domovinskog pokreta, uvaženim gostima i medijima na Izvanrednom saboru stranke.

Penava citirao Tuđmana: Sve za Hrvatsku – Hrvatsku nizašto!

Penava je poručio je sada trenutak za borbu za Hrvatsku kojom neće upravljati ‘loše sluge, loših gospodara’.

“Taj trenutak je sada, draga braćo i sestre! 2021. godina je naša 1991. Neki bi rekli – godina koja se vraća! Moramo braniti i obraniti sebe. Iza sebe moramo ostaviti Hrvatsku kakvu su sanjali svi oni na čijim ramenima mi stojimo! Kao u pjesmi, poručimo svi Domovini Hrvatskoj: “Ljepota tvoja ostaje – jer sam tu i čuvam te!” izjavio je te nastavio:

“Hrvatska, za koju od danas počinje borba, daleko je više od Hrvatske kojom danas upravljaju loše sluge loših gospodara. Hrvatska koju od danas mi branimo i koju ćemo obraniti, naša je majka, naša sestra i žena, naš sin jedinac! Branit ćemo je onako kako se brani ono što se najviše voli! Branit ćemo je srcem i dušom, branit ćemo je bezuvjetno, dok nam živo srce bije! Sve za Hrvatsku – Hrvatsku nizašto!”, zaključio je Penava pozivajući se na slavne riječi pokojnog dr. Franje Tuđmana.

U drugom dijelu Sabora izglasane su i Odluke o izmjenama Statuta stranke.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime