Ozljeđivanje putnice na gliseru dogodilo se tijekom pokušaja pokretanja pogonskog stroja, kada se dogodila eksplozija

Dojava o pomorskoj nesreći u Nacionalnoj središnjici za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimljena je danas, 28. srpnja 13.17h, o čemu je odmah obaviještena Lučka kapetanija Split, čiji službenici su nedugo potom pristigli na poziciju nesreće, zajedno sa drugim službama nadležnima za pružanje pomoći i postupanje u pogibeljnim situacijama.

Prema dostupnim informacijama iz nadležnosti splitske Kapetanije, na brodici tipa gliser, boravilo je pet osoba (voditelj brodice i četvero putnika), svi državljani Republike Hrvatske od kojih je jedna ženska osoba ozlijeđena uslijed eksplozije u krmenome dijelu glisera. Nesreća se dogodila nakon što je voditelj brodice dovršio postupak punjenja brodskog spremnika pogonskim gorivom (tip benzin), odnosno u trenutku pokušaja pokretanja pogonskog stroja dogodilo se zapaljenje te gotovo istovremeno i eksplozija.

Sve osobe evakuirane su sa glisera, dok su ozlijeđenu putnicu preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći Split, u daljnje postupanje prema splitskome KBC-u.

Točan razlog eksplozije utvrdit će se inspekcijskim nadzorom Lučke kapetanije Split, u okviru očevida o uzrocima ove pomorske nesreće, koji se provodi u suradnji s policijskim službenicima.

Uvidom u brodsku dokumentaciju utvrđena je dosadašnja tehnička ispravnost plovila zastave Republike Hrvatske, u vlasništvu hrvatskog državljanina, kao i važeća dozvola voditelja brodice, koji je danas u 11.00h isplovio predmetnim gliserom iz Kaštel Gomilice prema Luci Split na ukrcaj goriva, sa svih četvero putnika na palubi.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime