Danas hercegovačka melodija, ne samo zavičajno, svojevrsni je kulturno glazbeni fenomen! Izvedbeno, postala je, ne samo glazbeno, neodvojiv ukras koja je uglazbljena u sve oblike običajnih događaja i zabava!

Dakako, da je uslijed migracijskih kretanja, posebice Hrvata, pokazala duboku srodnost: melodije, teksta, glasa, ritma, tona, akorda sa svojim narodom! Tijekom zadnjih godina, onaj glas-izvođač, koji je kvantativno i kvalitativno orkestrirao, utemeljujući taj glazbeni trend, kroz svoj cjelokupni pjevački repertoar, jest Jozo Vučić! Niti jedan zavičajni, tradicijski, klupski događaj koji se organizira u Hercegovini, Srednjoj Bosni, Posavini, Dalmaciji, pa i šire, u inozemstvu: Wien, Munchen, Stuttgart diljem iseljene Hrvatske, ne može se zamisliti bez nastupa i trilera Joze Vučića!

“Zvone zvone s naše katedrale
Sa majčina lica dvije suze pale
Od radosti i ljepote što mi sreću dade
Hvala ti živote”

Po energiji, emociji, izražajnoj snazi glasa, Jozo Vučić ima jedinstven glazbeni opus! Jedini na vrhu izvođača hercegovačke melodije! Sve Jozine pjesme, svjedoče, u harmonično istančanom tonu, o usklađenosti melodije a pjesničkim tekstom, da bi se na odgovarajući način, snažnom emocijom izručio na publiku!
Izvolite, donosimo Vam u slikonizu, dio uzavrelog ozračja Jozinog zadnjeg nastupa u Filderstadtu-Stuttgart, dvorana Rundsporthalle! Koncert i druženje održano je pod pokroviteljstvom Hrvatske Zajednice Hercegovina! Iz slikoniza, pored dragih i poznatih lica koja će se prepoznati, posebice je uočljivo iznimno zadovoljstvo okupljenih lijepih Hrvatica i njihovih partnera na plesnom podiju! Nije se moglo sakriti njihovo zadovoljstvo da se je događaj Hercegovačke večeri, ponovo vratio u velikom stilu! Preko 2000tisuće onih najsretnijih, koji su uspjeli dobiti mjesto u dvorani, uživali su, pored Joze Vučić, u nastupu: Mate Bulića, Stojana Čarapine, klape Filiae Croatiea i folklorne skupine Krešimir.

1 KOMENTAR

  1. […] Iz slikoniza, pored dragih i poznatih lica koja će se prepoznati, posebice je uočljivo iznimno zadovoljstvo okupljenih lijepih Hrvatica i njihovih partnera na plesnom podiju! Nije se moglo sakriti njihovo zadovoljstvo da se je događaj Hercegovačke večeri, ponovo vratio u velikom stilu! Preko 2000tisuće onih najsretnijih, koji su uspjeli dobiti mjesto u dvorani, uživali su, pored Joze Vučić, u nastupu: Mate Bulića, Stojana Čarapine, klape Filiae Croatiea i folklorne skupine Krešimir, piše mega-media. […]

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime