Službenici Lučke ispostave Sali izvijestili su MRCC Rijeka o pomorskoj nesreći koja se dogodila kod Dugog otoka, gdje su se sudarile dvije brodice, od kojih je jedna napustila mjesto nesreće

Informacija o ovoj pomorskoj nesreći zaprimljena je u Lučkoj ispostavi Sali sinoć, 22. srpnja izravno od voditelja, koji je obavijestio o sudaru sa nepoznatom brodicom, nakon čega je vlastitu brodicu zbog nastalih oštećenja nasukao na obližnju obalu. O događaju je obaviještena Lučka kapetanija Zadar, MRCC Rijeka i Postaja pomorske i aerodromske policije Zadar, čiji službenici tragaju za trenutno nepoznatom drugom brodicom, koja je sudjelovala u ovoj pomorskoj nesreći.

Prema dostupnim informacijama u okviru preliminarnog očevida, sudar dvije brodice dogodio se sinoć u 22.30 sati, na oko 1,5 nautičku milju južno od mjesta Sali. U trenutku nesreće na brodici je uz dojavitelja, ujedno vlasnika boravila još jedna osoba, oboje državljani Republike Hrvatske, koji su pretrpjeli lakše tjelesne ozljede i nisu zatražili hitan medicinski prijevoz.

Pregledom na mjestu potonuća utvrđeno je da se olupina brodice duljine 6.75 metara, hrvatske zastave nalazi u uvali rta Katinja, na Dugom otoku, potopljena na metar dubine. Na mjestu potonuća nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša, a dvojica brodolomaca spasilačkom brodicom LI Sali u 23.50 sati prevezeni su u mjesto Sali, gdje je za njih u mjesnoj ambulanti organiziran preventivni pregled i medicinska sanacija lakših tjelesnih ozljeda.

Vlasniku oštećene i potopljene brodice iz nadležnosti Lučke ispostave Sali naloženo je komercijalno odsukavanje i tegalj na suho, što je izvršeno danas tijekom prijepodneva.

Koordiniranom akcijom u zadarskom akvatoriju, koju zajednički provode LK Zadar, LI Sali i PPAP Zadar nije pronađen drugi sudionik ove pomorske nesreće.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime