Čedo Crljen, direktor gradske tvrtke Makarski komunalac ima pune ruke posla. Ne samo u spomenutoj tvrtki već i u vlastitoj stranci gdje posljednjih tjedana provodi brojne aktivnosti daleko od očiju većine stranačkih kolega.

K tome još odlučuje tko će ovog ljeta iznajmljivati ležaljke na plaži i očito ne stigne organizirati kvalitetan odvoz otpada. Najgore je na Dugišu gdje je Makarski komunalac morao izmjestiti kontejnere zbog građevinskih investitora. U ovom trenutku stanari 15-20 stambenih zgrada na Dugišu mogu odlagati otpad na samo jednom mjestu. – Prije smo imali kontejnere nekih dvadesetak metara od ulaza, a sada nam treba „pola dana jahanja“ do kontejnera. Redovito su prekrcani, pa smo prisiljeni ostavljati vreće sa smećem kraj kontejnera, kazala nam je jedna od ljutitih stanarki s Dugiša.
– Sram ih bilo! S vrućinama se širi nesnosni smrad od nabacanih vreća. Ne krivim ljude, nemaju gdje ostaviti smeće nego Makarski komunalac i gradonačelnika koji ne mogu organizirati najjednostavnije stvari u našem gradu! Je li moguće da nema negdje pet kvadrata gradskog zemljišta gdje bi se mogli postaviti dodatni kontejneri?, pita se Slobodan S. čiji balkon gleda na hrpu ostavljenog smeća.
*Poštovani čitatelji,
sudjelujte u stvaranju portala. Šaljite nam anonimno Vaše fotografije, pohvale, kritike…i rado ćemo ih objaviti. E-mail adresa je:redakcija@mega-media.hr

1 KOMENTAR

  • bio je natječaj. isto ko za voditeljicu botaničkog vrta i montanu u luci. uhljebljuje se na veliko u komunalcu. ako ima još koji partijski kadar nek se javi direktoru čedi. dat će se otpremnine starima, a uvalit novi kadar

 1. I pametnom dosta:

  Gradsko vijeće Grada Makarske na 13. sjednici održanoj dana 29. rujna 2010. god., donijelo je

  ODLUKU O IZMJENI I DOPUNI ODLUKE O KOMUNALNOM REDU

  Članak 6.
  U članku 98. iza stavka 6 dodaje se stavak 7. koji glasi:
  Svi korisnici usluge odvoza komunalnog otpada obvezni su posjedovati posude za odlaganje otpada .

  U članku 157. stavku 1. u točki 95. iza podstavka 1. dodaje se se podstavak 2 koji glasi:
  ako korisnik usluge odvoza komunalnog otpada nema odgovarajuću posudu za otpad (članak 98. st. 7. Odluke );

  IX. KAZNENE ODREDBE

  Članak 157.
  Novčanom kaznom u iznosu od 5.000,00 do 10.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj pravna osoba :

  Članak 158.
  Novčanom kaznom u iznosu od 500,00 do 1000,00 kn kaznit će se odgovorna osoba u pravnoj osobi za prekršaj iz članka 157. ove Odluke.

  Članak 159.
  Novčanom kaznom u iznosu od 300,00 do 1000,00 kn kaznit će se za prekršaj iz članka 157. ove Odluke fizička osoba.
  Novčanom kaznom u iznosu od 2.000,00 do 5000,00 kn kaznit će se za prekršaj iz članka 157. ove Odluke fizička osoba – obrtnik i osoba koja obavlja drugu samostalnu djelatnost koja počini prekršaj u vezi sa obavljanjem njezina obrta ili druge samostalne djelatnosti.

  UKOPNI KONTEJNERI NISU RJEŠENJE ZA SELEKTIRANJE OTPADA I NAPLATU SMEĆA PO VOLUMENU. Svaki drugi tip naplate (po broju članova kućanstava, po volumenu stambenog prostora) je pljačka građana.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime