Sukladno Odluci o zabrani građevinskih radova u turističkoj sezoni za koju su glasovali svi makarski gradski vijećnici, u vremenu od 1.svibnja do 30.rujna ne mogu se izvoditi građevinski radovi na području grada

Jednoglasan zaključak svih vijećnika, i vladajućih i oporbenih kako je nepoštivanje gradske odluke o zabrani građevinskih radova u sezoni veliki problem za makarski turizam od kojih većina stanovnika Makarske živi. Zbog pandemije koronavirusa, u Makarskoj je tijekom proteklog prazničnog vikenda boravilo nešto manje od tisuću gostiju, no svi se nadaju boljim brojkama tijekom ljetnih mjeseci.

Gostiju će biti, u to nema sumnje, ali bi ove godine mnogi mogli još brže otići iz Makarske koja je postala, možda najveće gradilište u Dalmaciji. Na sve se strane brusi, buši, lupa, betonira i doslovno nema ni jednog kvarta u kojem ne niče makar jedna nova zgrada. Gledajući Makarsku iz zraka, sve vrvi od građevinskih dizalica. Na problem prekomjerne izgradnje kao i nepoštivanja zabrane gradnje, građani već neko vrijeme upozoravaju i sada je red da na teren izađu komunalni redari i sankcioniraju prekršitelje navedene odluke.

Evo i koji su radovi zabranjeni u navedenom razdoblju: priprema terena za izgradnju, rušenje i obijanje, obijanje žbuka i obloga, svi pripremni radovi na gradilištu, zemljani radovi (široki iskop, iskop u rovovima i temeljima), tesarski radovi (izrada svih vrsta oplata za temelje, zidove, stropove, nosive grede), nabava i postavljanje armature u konstrukciju, betonski radovi, svi zidarski radovi sa žbukanjem zidova(vanjskih i unutarnjih) te šliceva za instalacije, instalaterski radovi (elektroradovi, vodoinstalaterski radovi, plinski radovi itd), kamenarski radovi i keramičarski radovi, svi radovi osim soboslikarskih i podopologačkih radova(tepisoni, parketi, laminati…) unutar postojećeg objekta.

*Poštovani čitatelji, 
sudjelujte u stvaranju portala. Šaljite nam anonimno Vaše fotografije, pohvale, kritike…i rado ćemo ih objaviti. E-mail adresa je: redakcija@mega-media.hr

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime