U prekrasnom gradu podno Biokova kojem se mnogi turisti dive, lokalnu politiku vode politički diletanti

Jure Brkan kao gradonačelnik, a odnedavno i saborski zastupnik sa 26 preferencijalnih glasova ima dvojicu zamjenika; Jozu Vranješa i Dražena Nemčića. No, u percepciji građana je da su upravo Jure Brkan i Joze Vranješ dvije najodgovornije osobe za lokalnu gradsku politiku. I baš zato Makarska izgleda kako izgleda.

Ovaj put ističemo primjer predivne makarske rive koju je davne 1962.godine uništio čitav niz razornih potresa. Gotovo 60 godina kasnije, makarsku rivu estetski uništavaju politički diletanti koji ne uspijevaju organizirati sanaciju propalih djelova.

Na fotografijama u prilogu vidi se kako su stare kamene ploče na mjestima zamijenili betonom. Betonske elemente koji nedostaju, također su zamijenili betonom, ali, pazi sad, krive boje. Tako na sivom pješačkom dijelu, ko’ šaka u oko izgleda nespretno obojeni crveni komadić betona. Kao da to nije bilo dovoljno, pa su se posla primili samo parcijalno. Negdje su izlili beton, a negdje nisu pa silne rupe “vrište” za pravilnom obnovom.

Naravno, radove nisu izvodili ni Jure Brkan ni Joze Vranješ, oni su samo odgovorne osobe u osobi gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika. Vjerujemo da bi sanaciju dijelova makarske rive bolje obavili Lolek i Bolek kao što bi ta dvojica likova iz crtića vjerojatno bolje vodili Makarsku. No što je , tu je. Građani su birali i izabrali ovu dvojicu kao i mnoge druge koji se na račun poreznih obveznika dobro zabavljaju.

1 KOMENTAR

  1. Lolek i Bolek nisu bili u stanju na vrijeme nabaviti udžbenike za makarske osnovce. Djeca nam idu u školu bez udžbenika. Ubio ih veliki posao! Tko zna kada će doći!????

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime