Ovako izgleda plaža u Krvavici mjesec i pol nakon što je potok uslijed bujice nanio velike količine smeća i gradnja koje su se godinama nakupljali u njemu, napisala nam je naša čitateljica

Nadležni su, kaže, obavIješteni dan nakon bujice.
– Odgovornima smatramo općinske strukture Baške Vode koje ovim još jednom potvrđuju svoj maćehinski odnos prema Krvavici i mještanima. Smeće, najvećim djelom plastiku sada bura odnosi u more, zaključuje naša čitateljica.

*Poštovani čitatelji, 
sudjelujte u stvaranju portala. Šaljite nam anonimno Vaše fotografije, pohvale, kritike…i rado ćemo ih objaviti. E-mail adresa je: redakcija@mega-media.hr

1 KOMENTAR

 1. Postoji tjelo koje je zove Mjesni odbor, koje je birano od strane mjestana. Taj mjesni odbor je zaduzen za komunikaciju mjesta i nacelnika,bar bi u pravilu tako trebalo bit. Al s obzirom da nikoga u mjestu (osim par ljudi) pa tako ni predsjednika mjesnog nije briga o cistoci,infrastrukturi ili icemu drugome bitnome za zivot ne mozete govorit o macehinskom odnosu B.Vode.
  Krvavica je misto, di se lokalna vlast ne moze zalozit i potrudit za bolje uvjete mjestana, liti nema interneta, svako dva dana bez struje, nema nogostup, a pola gostiju i domacih bi kao i ovi na slici parkirali aute sta blize moru, da nema smeca jos bi vise prisli, sramota.

  • Ovi sa autima su ranije ujutro bili skroz do granja a stapovi su im bili uz granje prema moru, tako da se nije moglo ni proc plazom, jos su i pase pustili da slobodno setaju.
   Ovo je slikano kasnije kad su skontali da smetaju ljudima prolazit.

 2. “Općinske strukture” Joško Roščić, koja jednostavna struktura! Niko se u toj Općini ne može ni popišat bez da taj Alibaba dade pristanak. No Krvavičani mirni, sad će on nakon vašeg dopisa počet s “nadohranom” i bagerima, dobit ćete kubike zemlje i šodera i jata bagera njegovih špijunčina pa ćete bit zadovoljni. A biće i za Alibabu koja tisuća kao i koja kost za njegove vjerne pase bageraše. Tako da na sljedećim izborima svi glasujete za “općinsku strukturu Roščić”.

 3. Postoji tijelo u mjestu koje se zove Mijesni odbor.Zaduzen je za komunikaciju mjesta i opcine, da slusa i pomaze u otklanjanju svih problema u mjestu. Problem je kad nikoga (osim par ljudi) pa tako ni predsjednika nije briga za nikakav napredak ili normalne uvjete u mjestu.Infrastruktura, hortikulturno uredjenje,to su pojmovi za koje ne znaju.
  Liti nema interneta,svaka dva dana bez struje, nepostojeci nogostup, autobusna stanica u mraku kao i put do iste. I na to sve dodate ovo smece na slici sto je kisa nanila ili sto su se sami dovezli autima pravo na plazu… Nije vam opcina sve kriva, sami ste izabrali i dopustili sve to.

 4. Da ima pameti od prihoda lučice mogli ste sredit cijelo selo da bude primjer svima pa i Baškoj Vodi . To smeče što se vidi na slici trebali bi očistit ovi koji su u mjesnom odboru , pa oni dobivaju naknadu za tu funkciju. Tu se vidi njehova ljubav prema mjestu .Ako netko zna ko je o mjesnom odboru dobro bi bilo da napiše i kolike naknade primaju?

 5. Ovaj put načelnik Joško Roščić nije kriv , gospođa/gđica je u svojoj maloj glavi pobrkala lončiće , potoci su u nadležnosti Hrvatskih Voda a Vodoprivreda Vrgorac je nadležna za čišćenje i uređivanje korita potoka za koje svi vlasnici kuća plaćaju godišnje prema kvadraturi objekata , druga je stvar što umisto u smeću velika količina otpada završi u prirodi i po logici nagnutog terena bure i juga u kombinaciji s velikom kišom završe u moru , neka dotična gđ. Ili gđica posjeti sve sjeverne vale i hridi naših obližnjih otoka Brača i Hvara pa če imati šta viditi i do 10 metara od vode : silno smeće za koje sigurno nije kriv vječno načelnik J. Roščić

 6. Gospodine Šimić to što govorite(po sredini hotela) je granica katastarske ovlast, a ne granica općina.
  Ovo smeće nije nanijelo ni jugo  ni bura već je došlo bujicom-potokom.To je već kultura svakog od nas pojedinačno kako se odnosimo prema okolišu, a i odgovornost Hrvatskih voda. Tu je istina već više od mjesec i pol. Ja skoro svaki dan prođem tim dijelom. Ukoliko je i nadležnosti Hrvatskih voda(mada koliko vidim smeće je na plaži, a ne u koritu potoka) onda općina ukoliko ovi ne postupe po njenom nalogu ima da to sredi i pošalje Hrvatskim vodama račun. Pa zar nisu plaćeni za to da nađu riješenje. Da ih je briga našao bi se način. Ovako tu smo gdje smo….Kad je problem sa smećem donesenom vjetrovima iz Albanije da li onda isto logikom čekamo komunalno poduzeće Albanije da ga pokupi??? I što bi sada gospođa trebala ići okolo i gledati kako je svugdje prljavo i što onda…. bila bi kao sretnija ??? Svima nam je jasno kako funkcionira ova država ne treba ići daleko…..

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime