U Savudriji se 16.- 23 lipnja održava državna završnica Plazma Sportskih igara mladih u atletici i graničaru

U prekrasnom okruženja kampa Veli Jože, zagrebačkog Holdinga u Savudriji,u tijeku je državna završnica Plazma Sportskih igara mladih u atletici i graničaru. Djeca iz cijele Hrvatske koja su se u kvalifikacijskim natjecanjima u svojim gradovima i županijama plasirali na završnicu provode 4 dana sa svojim vršnjacima u igri, zabavi i sportskim natjecanjima.

Prva su na redu bila natjecanja u atletici i to u dvije kategorije: 2007. i 2009. godište i mlađi za dječake i djevojčice. Sportski tereni u Umagu bili su središnje mjesto glasnog navijanja i bodrenja natjecatelja u nedjelju, 17. lipnja.

Prva tri mjesta u svakoj kategoriji osiguravaju odlazak u Split na međunarodnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem kolovoza.

Raspored atletike donio nam je pobjednike i svih regija:

 

Djevojčice 2009.:

 1. Petra Žulj (Osijek)
 2. Matea Koska (Zagreb)
 3. Lucija Hozjak (Prelog)

 

Dječaci 2009.:

 1. Borna Bencarić (Osijek)
 2. Lino Plevnjak (Prelog)
 3. Ivano Škara (Zadar)

 

Djevojčice 2007.:

 1. Melani Pavlović (Zadar)
 2. Ema Knežević (Osijek)
 3. Ema Bugarinović (Bjelovar)

 

Dječaci 2007.

 1. Fran Kucel (Đurđevac)
 2. Petar Krešimir Balen (Križevci)
 3. Karlo Lučić (Zadar) i Ivano Hladnik (Rugvica)

Nakon turnira u atletici očekujemo državne prvake u graničaru. Državna završnica Plazma Sportskih igara mladih u Savudriji okupit će više od 600 natjecatelja za koje su osigurani besplatni put, smještaj i sve animacije. Osim natjecanja, djeci će na raspolaganju biti različite animacije kao i edukativna predstava ravnateljstva policije u sklopu velike edukativne kampanje ”Zajedno više možemo- u suradnji s policijom” Ministarstva unutarnjih poslova i Plazma Sportskih igara mladih. Edukacija djece i mladih važna je odrednica svih programa Plazma Sportskih igara mladih jer je cilj da se osim sportskog načina života djecu educira o fair playu, poštivanju različitosti, očuvanju okoliša i svim kategorijama održivog razvoja.

Državna završnica za ostale kategorije sportova održat će se u kolovozu u Splitu, nakon čega će uslijediti veliko međunarodno finale na kojem će se okupiti mali sportaši iz Bosne i Hercegovine i Srbije.

Plazma Sportske igre mladih, sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade u 2018. godini održati će se po 22. puta i to u kontinuitetu od 1996. godine. U središtu svih proteklih godina djelovanja Plazma Sportskih igara mladih su osnovnoškolci i srednjoškolci. Cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice. Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od ožujka do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika). Igre se trenutno održavaju u 3 zemlje – Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija, s namjerom širenja u još veći broj zemalja. U proteklih 21 godinu Sportske igre mladih okupile su preko 1.500.000 djece i mladih.

Sve najbolje od Sportskih igara mladih možete pratiti na web stranici: http://igremladih.hr/

Facebook stranici: “Sportske igre mladih”: https://www.facebook.com/sportske.igre.mladih/

i instagramu: igremladih_hr:  https://www.instagram.com/igremladih_hr/ 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime