Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Split su, u  koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, dovršili kriminalističko istraživanje nad 45-, 57-, 43-, 51-, 44- i 36-godišnjakom zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja

Sumnja se da su se spomenuti muškarci udružili u zločinačko udruženje kako bi u sastavu takvog udruženja nabavili, posjedovali i prodavali tvari koje su propisom proglašene drogom koje su namijenjene neovlaštenoj prodaji.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su osumnjičene osobe od veljače 2020. godine zajedno i po prethodnom dogovoru nabavljali veće količina heroina i kokaina iz Albanije i Bosne i Hercegovine, radi krijumčarenja i daljnje preprodaje te droge na području Republike Hrvatske. Prokrijumčarenu drogu bi na splitskom području miješali s punilima radi povećanja količine, vagali i pakirali u manje pakete te predavali većem broju drugih osoba radi daljnje prodaje.

U sklopu kriminalističkog istraživanja su 27. svibnja 2020. godine, na splitskom području uhićena su šestorica muškarca. Temeljem naloga Županijskog suda u Splitu, nad njima su provedene dokazne radnje pretraga osoba, vozila, domova i drugih prostorija, a tijekom pretraga pronađeno je i oduzeto 1.628,6 grama kokaina te 2.189,7 grama heroina, 10.300,7 grama smjese za povećanje droge, preša za prešanje droge, valjak, metalni kalup dimenzija dim. 16x13x10 cm, razni alat, vaga, više mobitela i SIM kartica.
 
Uhićene osobe će tijekom dana biti dovedene pritvorskom nadzorniku PU splitsko-dalmatinske, dok će odgovarajuća kaznena prijava biti podnijeta Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Urednički komentar: Sigurni smo, hahaha, da će efikasno hrvatsko pravosuđe, hahaha, smjestiti ovu šestorku iza rešetaka na dugo vremena…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime