Gradonačelnik Zadra, Branko Dukić i zamjenik gradonačelnika Ante Babić, obišli su jutros rodilište Opće bolnice Zadar i posjetili prve novorođene bebe u Novoj 2020. godini i njihove majke

Uz prigodne darove i cvijeće zaželjeli su im puno zdravlja i sreće u Novoj godini. Prvo dijete u Zadru u 2020. godini rođeno je u 3 sata i 16 minuta. Dječak Toni ima 3,2 kg , a dug je 49 cm i porod je prošao dobro.

– Posjetili smo prvorođenog dječačića u Novoj godini Tonija i njegovu majku Petru ali i sve majke i djecu koja su danas ovdje u  našem rodillštu kako bi im iskazali iskrene čestitke i podijelili s njima radost koju uvijek sa sobom nosi prinova u obitelji, istaknuo je ovom prigodom gradonačelnik Dukić.

Voditelj Odjela za ginekologiju, OB Zadar, dr. Zdenko Matas istaknuo je kako je u 2019. godini rođeno 1512 djece, a u 2018. 1521 dijete odnosno devetero djece manje što je dobro jer pokazuje da pad rođenih u Zadarskoj županiji nije velik i otprilike se  posljednih 20 godina broj novorođene djece kreće u rasponu od 1500 do 1800 godišnje. (Grad Zadar)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime