Prošle srijede je u organizaciji Hrvatske glazbe Mostar na platou ispred Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača upriličen koncert “Večer sjećanja na Tomislava Ivčića”

Pod dirigentskom palicom maestra Damira Bunoze, izmjenjivali su se razni izvođači od kojih izdvajamo Josipa Aničića, Stefana Ajvaza, Sanju Boban, Olivera Bevandu i mnoge druge, a publika je s njima pjevala najveće Ivčićeve hitove poput Kalelarge, Crne žene, Tamo gdje sam rođen…

– Sama ideja za ovaj koncert krenula je prije dvije, tri godine. Svake godine napravimo koncert, svojevrsnu večer Dalmacije u čast pr. Olivera i drugih pjevačica i pjevača. Tomislav Ivčić je uvijek bio prisutan i gotovo da nema koncerta u našoj orgabizaciji na kojem se nisu pojavile barem tri, četiri Ivčićeve skladbe. Ove godine smo se odlučili obilježiti 30 godina od smrti nikad prežaljenog Tomislava Ivčića i na papir smo stavili čak 40 njegovih pjesama, no to, naravno, nije bilo izvedivo pa smo nakon dugog filtriranja došli do petnaestak pjesama s kojima smo krenuli prema potencijalnim izvođačima, kazao je za portal Megamedia Darko Šunjić, tajnik Hrvatske glazbe Mostar.

Kontaktirali su i obitelj pokojnog Tomislava Ivčića te je na koncertu nazočila i kćer Tomislava Ivčiča Izabela Vrtar.

– Bio je ovo naš najposjećeniji koncert u izvedbi orkestra Hrvatske glazbe Mostar, pohvalio se Darko Šunjić. Inače, orkestar Hrvatske glazbe Mostar djeluje još od 1889.godine i jedan je od najstarijih na području BiH.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime