Stanari Bračke i Zagrebačke ulice u Makarskoj poslali su pismo redakciji portala Megamedia s molbom da ga objavimo

Još jedan bizaran slučaj sulude gradnje u Makarskoj, u Bračkoj ulici na uzurpiranom parkingu stanara Bračke 20.

Sve je počelo davne 2002. god (a nekim stanarima i prije ) kada su kupljeni stanovi sa adresom Zagrebačka 51 u zgradi koja ima dva ulazna pristupa sa Bračke ulice i gdje je jedini  kolni  pristup zgradi i Zagrebačke ulice koja je i glavna adresa stanara.

Pošteni kupci, stanari zgrade kupili su stanove i njihova čestica zgrade se povezivala sa parkingom u Bračkoj ulici koji je davne 2002. god popločan i uredno izgrađen kao parking stanara zgrade.

Tadašnja parcela se cijepala i prodala od strane tadašnjeg  investitora gosp. Puharić Srećka iz Kanade i izvođača radova, sada pokojnog gos. Marka Viskovića iz Tučepa bez ikakvih saznanja stanara.

Parcela je sve ove godine korištena kao privatan parking sadašnjih investitora objekta na spomenutoj parceli.

Ove godine u veljači počinje suluda gradnja objekta čiji  su investitori uzurpirali privatno vlasništvo stanara zgrade i koriste ga kao prostor za odlaganje građevinskog materijala i vozila poput bagera za iskopavanje temelja buduće građevine.

Stanari nisu u mogućnosti da priđu ulazu zgrade u Bračkoj 20, a o parkiranju osobnih vozila mogu samo sanjati.

Sve ove godine investitori nisu bili u mogućnosti da ishode građevinsku dozvolu pa su cijepali  kupljenu česticu u kojoj je ucrtana i Bračka ulica kao  uvjet da dobiju dozvolu za gradnju objekta.

Kako smo spomenuli, Bračka  ulica je jedini kolni prilaz svim stanarima i vlasnicima obiteljskih nekretnina u spomenutoj ulici. Gradnja objekta koji je točno uz nogostup Bračke ulice nema nikakvu zaštitu niti bilo koji posjed gdje bi se mogao odlagati građevinski materijal. Glede toga  investitori su se odlučili da koriste i uzurpiraju privatan parking stanara Bračke ulice 20.

Opasan po zdravlje i sigurnost stanara objekat ubrzano cvjeta i čeka svoj finalni izgled i namjensku upotrebu.

Stanari su se nekoliko puta obraćali Komunalnoj inspekciji i upravitelju stambene  zgrade  Corrigo čiji su uposlenici izlazili na teren, ali  bez pozitivnog ishoda za stanare zgrade.

Sve je samo ostalo na obećanju investitora da će uzurpirani parking osloboditi i građevinski materijal prebaciti na svoj posjed.

Šaljemo  slike u prilog koje će potvrditi činjenično stanje i bezakonje bahatih investitora koji gradnjom suludog objekta ugrožavaju sigurnost i zdravlje stanara Bračke ulice. Građevinski inspektorat kao odjel za izdavanje građevinskih dozvola je informiran o svemu.

Pozivamo Vas da se uvjerite glede ovog slučaja izlaskom na teren i ocijenite naše tvrdnje.

Stanari Zagrebačke52/ Bračke 20

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime